În ce constă viața creștină?

0
196
viataFericit ești, Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit aceasta, ci Tatăl Meu Cel din ceruri. (Matei 16, 17)

Cuvântul lui Dumnezeu este Revelație, și întreaga viață creștină constă în primirea acestei Revelații. Ea nu poate fi pătrunsă de simpla rațiune omenească, nu poate fi măsurată, studiată, aprobată sau respinsă aplicându-i-se criteriile acestei lumi. Ea nu intră în inimă sub înrâurirea trupului și sângelui, care, dimpotrivă, adeseori se răzvrătesc împotriva ei, ci doar prin mijlocirea lucrării Sfântului Duh. Domnul S-a bucurat de vădita lucrare a harului dumnezeiesc asupra sufletului ucenicului Său și l-a numit „fericit” pe acesta, deoarece el primise credința sa nu „de la trup și de la sânge”, ci de la Duhul Tatălui Său. Ceea ce e primit de la trup și de la sânge este fragil, superficial, schimbător, nerodnic.

Credințele primite de la oameni nu rezistă încercărilor, nu pătrund în adâncul inimii, nu o fac să renască pentru o nouă viață, nu-i dau puterea de a trăi și a muri creștinește.

Adevărat, trainic și veșnic este numai ceea ce ne-a fost descoperit de Dumnezeu Însuși. Hristos Se bucură și acum de orice suflet care trăiește ceea ce a trăit Simon, fiul lui Iona, în ziua aceea când, în pofida tuturor nedumeririlor, L-a numit pe Iisus Fiul Dumnezeului Celui Viu. Fericiți sunt și astăzi cei ce, neținând seama de sfatul „trupului și sângelui”, merg drept spre Dumnezeu, Care pentru asta Îl arată lor pe fiul Său, Iisus Hristos! Fericiți sunt cei ce stau pe Piatra cea tare, Care este Hristos (v. I Corinteni 10, 4). Ei rămân neclintiți nu fiindcă ar fi puternici și tari, ci pentru că El este puternic și de neînvins și îi ține, și ei stau neclintiți pe El, și vor sta în veci.

 „Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.