„În acvariu“, cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Zagreb

0
93

Filmul „În acvariu“, regizat de Tudor Cristian Jurgiu, a obţinut distincţia pentru cel mai bun scurtmetraj la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului de la Zagreb, Croaţia. Acesta a avut loc în perioada 20 – 27 octombrie.

In acvariu„În acvariu“, de Tudor Jurgiu, spune povestea unui cuplu – George şi Cristina. Aceştia încearcă să se despartă, dar nu par să reuşească. Scurtmetrajul a fost prezentat în primăvara anului acesta în secţiunea Cinefondation a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, unde a primit premiul al treilea.

În secţiunea dedicată scurtmetrajelor la Festivalul de la Zagreb, o menţiune specială a fost acordată islandezului Gudmundur Arnar Gudmunsson, pentru „Whale Valley“.

Juriul care a decis câştigătorii secţiunii de scurtmetraje, acelaşi care a decis şi premiile pentru lungmetraj, a fost format din producătoarea de film română Ada Solomon, criticul american Leo Barraclough şi regizorul sârb Srdan Golubovic.

Filmul „The Lunchbox“, de Ritesh Batra a fost ovaţionat în numeroase festivaluri. Acesta a câştigat marele premiu pentru cel mai bun lungmetraj – Landoul de Aur – la Zagreb.

Totodată, croatul Nevio Marasovic a obţinut o menţiune specială pentru „Vis-à-Vis“. Producţia „The Captain and His Pirate“, de Andy Wolff, a primit premiul pentru cel mai bun documentar; sârbul Željko Mirković a primit o menţiune specială, pentru „The Second Meeting“, în aceeaşi secţiune.

Sursa: Adevărul

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.