Importanţa sulfului în viaţa noastră

0
7374

sulfSulful este cunoscut că unul dintre mineralele cu rol important în tratarea pe cale externă a unor afecţiuni, dar foarte puţini dintre noi ştim şi faptul că acesta, în compuşi diverşi, poate fi asimilat şi pe cale alimentară, ajutând astfel la eliminarea mai uşoară a toxinele din corp şi îmbunătăţind simţitor activitatea sistemului muscular, a celui respirator şi a celui osos.

Deficienţele de sulf (compuşi ai acestuia) în organismul nostru pot conduce la apariţia unor afecţiuni ale pielii, ale sistemului osos, dureri ale muşchilor sau diferite inflamaţii.

Simptomele dificientei de sulf

– Sentimentul de lipsa de energie şi oboseală

– Unghii şi păr care se rupe cu uşurinţă

– Căderea părului şi încetinirea creşterii lui

– Dureri ale încheieturilor

– Piele uscată şi aspră

– Îmbătrânirea pielii şi apariţia ridurilor

– Incapacitatea de a digera grăsimi

– Nivelul zahărului din sânge este instabil

În special pielea, părul, unghiile şi muşchii au de câştigat printr-o alimentaţie bogată şi în sulf, dar la fel de adevărat este ca şi oasele sau sistemul circulator îşi îmbunătăţesc activitatea în urma aportului util de sulf în organism. Cele mai cunoscute surse alimentare pentru sulf şi compuşii săi sunt varza, ridichile, napul, carnea, peştele, gălbenuşul de ouă, ceapă şi usturoiul, adică produse alimentare dispreţuite pentru că dau gaze prin consumul lor, dar în realitate foarte sănătoase pentru sănătatea noastră.

Sulful şi compuşii săi, asimilaţi prin alimentaţie, ajuta decisiv ţesuturile să devină mai elastice, creează premise bune pentru dezvoltarea armonioasă a părului şi a unghiilor şi intră în reacţie cu alte substanţe ducând la crearea de compuşi esenţiali pentru dezvoltarea noastră echilibrată. Deficienţele de sulf din organism pot duce la apariţia artritelor, a infecţiilor şi inflamaţiilor diverse, a astmei şi migrenelor, a durerilor musculare severe, constipaţie, afecţiuni ale pielii, riduri accentuate şi aşa mai departe. Merită deci luată serios în considerare această problemă şi introduse în dieta noastră măcar o parte dintre alimentele amintite mai sus sau altele, mai potrivite, pentru că lista de alimente bogate în sulf nu se opreşte doar la câteva produse.

Vegetarienii care consumă numai fructe şi legume pot dezvolta o deficienţa de sulf, la fel cum se poate întâmpla şi în cazul persoanelor care consumă o mulţime de alimente procesate.

Alimentele bogate în sulf sunt în principal alimentele de origine animală şi fructele de mare. Sulful se găseşte de asemenea şi în ouăle fierte.

Acest mineral este cunoscut de secole pentru abilitatea sa de a vindeca.

Sinteza mai multor proteine necesită sulf, la fel cum se întâmplă şi cu fiecare celulă a organismului nostru. Ţesuturile conducătoare se bazează pe prezenta sulfului pentru a se forma. Acest mineral se găseşte în principali în muşchi, piele şi oase.

Sinteza colagenului necesită prezenţa sulfului. Reglarea nivelului zahărului din sânge necesită sulf, acesta fiind o componentă a insulinei.

Sulful joacă un rol important în menţinerea echilibrului pH-ului şi este necesar pentru producerea de energie. Protejarea organismului nostru de toxinele dăunătoare, dar şi de radicalii liberi din mediul înconjurător este încă o slujbă a sulfului.

Sursa: psiho-spiritualitate.blogspot.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.