Imagini bizare pe Google Earth

0
990
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Goolge Earth este un instrument care a schimbat lumea. Oferă tuturor utilizatorilor posibilitatea să exploreze fiecare loc al planetei, în diferite momente istorice.  De la  evoluția civilizațiilor în decursul timpului, pâna la o vizită virtuală în pădurile Amazonului, instrumentul Google oferă o percepţie apropiată de realitate, o experiență bogată a ceea ce se petrece în jurul nostru.

Din imensa colecție de imagini pusă la dispoziție am ales zece dintre cele mai uimitoare imagini din Google Earth, conform livescience.com/.

În 2012, un loc misterios numit Sandy Island a apărut pe hărți, la nord-vest de Noua Caledonie. Pe Google Earth arăta ca an poligon negru, de mărimea mărimea Manhattan-ului… Dar când oamenii de știință au navigat acolo, în noiembrie 2012, au găsit doar apă în loc de teren solid. Misterioasa insulă a apărut pe hărți începând cu secolul al XIX-lea până în noiembrie 2012, când un vas australian a descoperit că aceasta nu există. Existența ei a fost pusă pe seama unor erori umane. Specialiștii spun că echipajul Velocity, care a semnalat existența insulei, în 1876,  ar fi văzut de fapt o masă plutitoare de piatră ponce.

Insula a apărut și pe serviciul de cartografiere al Google  până pe 26 noiembrie 2012, când a fost eliminată.

google1Lângă orașul Sadr, în Irak se află un lac neobișnuit, de culoare roșie. În mod ciudat și neașteptat, în momentul de față nu există nici o explicație oficială pentru culoarea neobișnuită a  apei. Lacul a fost observat prin satelit de serviciul Google în 2007. Cu toate astea, în lume există așa numitele „lacuri roz”. Culoarea acestora provine de la pigmenții eliberați de o specie de alge verzi, Dunaliella salina.

Coordonatele pentru imaginile ce surprind „lacul de sânge” sunt coordonatele 33.396157 ° N 44.486926 ° E.

google2Ce mai mare și cunoscută „insulă dintr-un lac” este o fâșie de teren de patru hectare, din Canada. Insula fără nume,  se află în centrul unui mic lac, care este el însuși încapsulat pe o insulă de dimensiuni mai mari. Acesta face parte dintr-o serie de lacuri, din insula Victoria, Canada, localizate la o distanță de aproximativ 120 kilometri față de coasta de sud a  insulei.

Coordonatele micuței insule sunt 69.793° N, 108.241°V.

google3Baza aeriană Davis-Monthan din Arizona este locul unde avioanele militare sunt trimise la casare. Poreclit „The Bone Yard”, acest cimitir de 2.600 de acri de oțel, nu este deschis vizitatorilor. Cu toate acestea Google Earth, oferă o  perspectivă de înaltă rezoluție a ceea ce se află aici.

Pe Google Earth, locatia exactă pentru „cimitirul de avioane”  este 69.793° N, 108.241°V.

google4Şeicul  Hamad bin Hamdan Al Nahyan, și-a scris numele pe suprafața insulei, proprietate personală, Al-Futaisi din Golful Persic.  Cu o înalțime ce atinge aproapre 2000 m, și întinse cam pe aceeași dintanță, litere gigant pot fi identificate de serviciul de cartografiere Google și vizibile din spațiu.

google5Cine a crezut că se poate fotografia o turmă de elefanți în mișcare? Satelitul Google a surprins  imagini  de înaltă rezoluție cu șapte elefanți în mișcare.  Coordonatele sunt  10.903497 ° N, 19.93229 ° E.

google6Noi imagini capturate de Google Earth au delevat o serie de structuri misterioase, care par gravate pe suprafața deșertului  Gobi din China. Experții susțin că aici se află o bază militara secretă, ar structurile sunt folosite pentru o varietate de scopuri.

google7SS Jassim, un feribot de marfă bolivian a eșuat și s-a scufundat în Reciful  Wingate în largul coastei din Sudan în 2003. Cu 81 de metri lungime, este în prezent cea mare epavă vizibilă pe platforma Google.

Epava este localizată pe Google Earth la 19° 38′ 46.00″ N, 37° 17′ 42.00″ E.

google8O imagine surprinsă de satelitul Google înfățișează … două buze. Este de fapt un deal situat  în Gharb, Sudan.

Coordonatele la care poate fi văzută imaginea sunt 12°22’13.32″N, 23°19’20.18″E.

google9Pe stepele din Asia Centrală, într-un colț izolat din Kazahstan, există gravată pe pământ, o pentagramă mare, cu un diametru de 366 de metri. Steaua cu cinci colțuri înconjurată de un cerc,  situată pe malul sudic râului Tobol apare pe Google Maps.  Cu toate că a atras atenția pasionaților de mistere, se pare că nu este decât conturul unui parc, realizat pe când Kazahstanul era parte a Uniunii Sovietice.

Coordonatele unde puteţi găsi această pentagramă sunt: 52°28’46.65″N 62°11’8.09″E.

google10Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here