Ierbivorele mari sunt amenințate cu dispariția

0
107

Elefantul_africanIerbivorele mari, cum ar fi elefanţii, hipopotamii, rinocerii şi gorilele,  sunt ameninţate cu dispariţia.

Cercetătorii au explicat că extincţia a 60% din aceşti vegetarieni va duce la apariţia unor „peisaje virane” în unele ecosisteme de pe teritorii întinse de pe suprafaţa Terrei.

„Populaţiile umane tot mai mari, vânătoarea nesustenabilă, densităţile mari de animale domestice şi pierderea habitatului au consecinţe devastatoare asupra speciilor de ierbivore mari care se reproduc lent şi, ca urmare, sunt vulnerabile”, scrie Science Advances.

Studiul precizează că apetitul pentru teritoriu şi carne al oamenilor, crima organizată şi vânătorile organizate pentru colectarea fildeşului de la elefanţi şi de corn de la rinoceri, joacă un rol major în declinul populaţiilor de ierbivore mari în Africa şi Asia.

Numai între 2002 şi 2011, numărul elefanţilor de pădure din centrul Africii s-a diminuat cu 62%.

Oamenii de știință între 2010 şi 2012 au fost braconaţi vreo 100.000 de elefanţi africani, iar rinocerii negri din Africa au fost declaraţi dispăruţi în 2011.

„Acest măcel este antrenat de preţul mare al cornului de rinocer, care îl depăşeşte pe unitate de greutate pe cel al aurului, diamantelor sau cocainei”, avertizează speciașitii.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here