Iedera, planta cu frunze veşnic verzi

0
842

iederaÎncă din cele mai vechi timpuri, iedera a fost folosită în medicina tradiţională pentru tratarea diverselor afecţiuni cele mai amintite fiind afecţiunile reumatice, virale, ginecologice. Astăzi, medicina modernă foloseşte extractul de iedera, acest extract tratând peste 50 de boli.

Iedera este toxică

Atenție: iedera este toxică, de aceea se recomandă cântărirea cu atenţie a lujerilor tineri şi a frunzelor tinere. De fructe, flori, rădăcini şi părţile bătrâne ale plantei să nu vă atingeţi!

Dezinfectant: Timp de 9 ore ţine într-un vas cu apă rece, un pumn de frunze de iedera bine spălate şi clătite în apă rece. Apa obţinută după strecurare poate fi folosită cu succes în combaterea infecţiilor pielii, în plus apa putând folosită ca un uşor dezinfectant pentru spălături zilnice.

Ateroscleroză: Se pun la fiert 1-2 linguriţe de frunze şi rămurele tinere de iedera în 300 ml de apă. După ce fierb 10 minute, vasul se ia de pe foc şi se strecoară lăsându-se la răcit. Se consumă 150 ml dimineaţa, restul de 150 ml consumându-se după ora 17 până în ora 20. Ceaiul se păstrează la rece şi are efect vasodilatator. După 10 zile de tratament se fac 7 zile de pauză, după care se reia circuitul.

Bronşită: Prepară un decoct din 3 linguriţe de frunze de iedera fierte în 300 ml de apă. Cantitatea rezultată se împarte în trei porţii, consumând dimineaţa, la prânz şi înainte de culcare. Decoctul are un efect antispastic, expectorant. Tratamentul se întinde pe 10 zile cu pauză de 8 zile, procedura putând fi urmată încă odată.

Alte afectiuni:

Reumatism: în cazul durerilor reumatice, pe zona afectată se pun comprese cu 10-20 de picături de tinctură de iedera diluată cu puţină apă caldă şi sare. Leacul ajută la calmarea durerilor şi la reducerea inflamaţiei.

Celulită: Se prepară un ulei pe bază de iedera. Ingrediente: 30g de frunze şi tulpini tinere de iedera mărunţite; 100ml de ulei de măsline. Preparare: Plantele se pun într-un vas mic emailat apoi se adaugă uleiul. Se fierb pe baie de aburi 3 ore, se completează apa care se evaporă. Se lasă la răcit şi se strecoară. Uleiul se păstrează în sticluţe mici, închise la culoare, păstrate la rece. Pentru tratarea celulitei e bine ca uleiul să se folosescă după duş când pielea este încă umedă, masându-se energic locul afectat de celulită. în plus, uleiul catifelează şi dă strălucire pielii.

Iedera pentru perimenopauza şi menopauza:

Perimenopauza şi menopauza: Ceaiul combinat: Se pun la fiert 2 linguriţe de frunze şi rămurele tinere de iedera în 300 ml de apă. După ce fierb 10 minute, vasul se ia de pe foc şi se strecoară lăsându-se la răcit. Separat, timp de 12 ore se pun la macerat 6 linguri de hamei mărunţit într-un litru de apă. Amestecul rezultat se filtrează şi se bagă la rece. Hameiul rămas după filtrare se fierbe în altă jumătate de litru de apă vreme de 10 minute, după care se lasă să se răcească şi iarăşi se filtrează. In final, se amestecă cele trei ceaiuri, îmbuteliat în sticlă colorată şi ţinut la rece. Din preparat se bea câte o ceaşcă de 150 ml dimineaţa şi 150 ml seara după o oră de la ultima masă. Tratamentul durează în medie 21 de zile cu 9-10 zile de pauză.

… nu-ţi dori să fii sănătos, doreşte-ţi să nu fii bolnav

”E sănătate”, Dan Ene

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.