Idei de afaceri. Câți bani a primit o familie, de la stat, ca să înființeze o brutărie

0
364

brutăria O familie din Mehedinți a deschis o brutărie, în București, după ce a aplicat pentru un program de sprijinire a antreprenorilor, derulat de Guvern.

Prin intermediul programului guvernamental, Claudiu şi Ana Fruntelată au obținut 70% din investiţia de 20. 000 de euro, necesară doar pentru achiziţionarea echipamentelor. Cea mai mare parte a contribuției soților Fruntelată a mers în amenajarea spațiului.

Astfel, la începutul lunii martie, soții Fruntelată și-au deschis propria brutărie, ajungând în prezent la 100 de clienți pe zi.

La brutăria lor, lucrează în schimburi, două vânzătoare și doi brutari. Ei coc aproximativ 100 de pâini pe zi, a câte 300 de grame,  din nouă sortimente, precum pâine neagră, cu cartofi copţi, cu brânză, praz sau ardei roşu. La fabricarea pâinii, se folosește doar maia, făină, apă și sare. În funcție de sortiment,  preţul unei pâini pleacă de la 2 lei și poate ajunge la 4-5 lei.

În viitor, cei doi soți și-au propus să crească producția la 3 -400 de pâini pe zi.  De asemenea, la brutăria familiei Fruntelată se fac și biscuiți și produse de patiserie.

„Ideea de a face o brutărie a apărut mai demult. Insă s-a fixat mai mult de când au apărut copiii şi am încercat să le dăm mâncare sănătoasă. Cum pâinea era unul dintre alimentele preferate ale lor, timp de aproximativ un an am tot încercat să găsim pâine bună şi naturală. Motivul principal pentru care ne-am făcut curaj anul trecut să începem o astfel de afacere a fost că abia atunci am descoperit această schemă de minimis, determinaţi fiind şi de faptul că la compania pentru care încă lucram situaţia era destul de incertă“, a spus Claudiu Fruntelată, pentru zf.ro. 

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

 Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.