Frigul şi umezeala le accentuează, devenind, adesea, de nesuportat. Ca să le potolească, suferinzii se năpustesc în farmacii fără un consult prealabil cu medicii specialişti şi folosesc cantităţi mari de medicamente, care în loc să facă bine, accentuează şi mai mult suferinţa articulaţiilor: antibiotice, steroizi, remedii cu efect antiinflamator, vitamine sintetice ce conţin fier anorganic. Dacă greşelile făcute sunt asociate cu hidratarea insuficientă a organismului, dacă alimentaţia nu conţine vitamine şi microelemente, dacă se consumă alcool în exces şi zahăr rafinat, procesul de refacere a articulaţiilor se blochează. Organismul produce săruri în exces şi ele se depun în diferite locuri provocând noi neplăceri. Pentru a rezolva această problemă, medicina naturii este de mare folos.
Reţete pentru dizolvarea depunerilor de săruri
Sucuri şi ceaiuri
Sucurile de rădăcini de pătrunjel, hrean, frunzele de podbal, cicoare, ridiche, topinamburul (nap), ceaiul din coada-calului, cojile de pepene verde, cozile de bostan dizolvă eficient sărurile. Doza recomandată este de până la 100 ml de suc, la 30 de minute după masă.
Orez cu fructe uscate
Seara, se pun la înmuiat 3 linguri de orez într-un litru de apă. Dimineaţa, apa se schimbă şi se toarnă alta, proaspătă, apoi se pune vasul pe foc şi se lasă să mai fiarbă 5 minute după primul clocot. Se clăteşte orezul, se toarnă o altă cantitate de apă rece şi se lasă iarăşi la fiert timp de 5 minute. Se face acest lucru de încă două ori. După cele patru fierberi, orezul se consumă cald, şi trei ore nu se mai mănâncă nimic. Apoi mâncaţi obişnuit, cu includerea obligatorie în dietă a fructelor uscate.
Fructele uscate se dau prin maşina de tocat carne, câte 300 g de caise uscate, stafide, prune uscate, la care se adăugă o jumătate de lămâie. Se condimentează totul cu miere şi se păstrează la frigider. Se ia câte o lingură, seara. O cură durează 10 zile.
Orez crud
Este un detoxifiant puternic. Se iau dimineaţa câte 4 linguri de orez integral, crud, care a fost înmuiat în prealabil în apă timp de o oră. Boabele se vor înghiţi sau se vor mesteca.
Floarea-soarelui
Ceaiul din rădăcini de floarea-soarelui dizolvă multe săruri. Adunaţi toamna târziu sau iarna părţile groase ale rădăcinilor, tăiaţi ramificaţiile subţiri, păroase, spălaţi-le minuţios şi uscaţi-le. Apoi mărunţiţi rădăcinile subţiri în bucăţele de circa un centimetru, şi fierbeţi-le într-un ceainic emailat (1 pahar de rădăcini la 3 l de apă), timp de aproximativ 1-2 minute. Este necesar să consumaţi ceaiul în 2-3 zile. Fierbeţi apoi din nou aceleaşi rădăcini, în acelaşi volum de apă, însă timp de 5 minute, şi, de asemenea, consumaţi fiertura în 2-3 zile. După ce aţi terminat de băut ceaiul din prima porţie, pregătiţi următoarea etc. Acest ceai se bea în doze mari, la jumătate de oră după masă. Sărurile încep să se elimine peste 2-3 săptămâni, când urina va fi de culoare ruginie. Beţi ceaiul până când urina dvs. va deveni transparentă ca apa. În timpul acestei curăţări, este interzis consumul produselor picante, acide şi sărate. Este necesar ca alimentaţia să fie preponderent de origine vegetală.
Foi de dafin
5 foi de dafin se fierb în 500 ml de apă timp de 20 de minute. Se bea câte o înghiţitură, de 2-3 ori pe zi. Remediul e foarte puternic, de aceea nu se bea mai mult de 3-5 zile. În timpul curei, nu e recomandată expunerea la frig şi la supraefort.
Extract de afine
Într-un borcan de 1 l se adaugă afine uscate până la 1/3 din borcan. Se toarnă deasupra apă caldă şi se lasă peste noapte. A doua zi se bea această apă pe toată durata zilei. Fructele pot fi folosite pentru încă o porţie. În timpul curei, trebuie introduse în alimentaţie legume fierte în ceaun, cu puţină apă: morcov, sfeclă, ţelină, varză, mai puţin cartofi. Orice băutură se înlocuieşte cu infuzie din fructe.
Hrişcă şi chefir
Într-o cană de 300 ml se pun 2 linguri de hrişcă râşnită, peste care se toarnă 250 ml de lapte prins. Se amestecă bine şi se lasă până a doua zi. Se mănâncă în fiecare dimineaţă, timp de 5 zile. Nu numai că se elimină sărurile, dar putem şi slăbi.
Plăcinte de argilă
În medicina tradiţională chineză, se practică aplicarea plăcintelor de argilă pe tălpile bolnavului.
Reţeta: se amestecă 2 linguri de argilă cu o lingură de amestec de plante: muşeţel, salvie, coada-şoricelului (luate în proporţii egale), şi se aplică pe talpă pentru cel puţin o oră. Remediul ajută şi în caz de edem sau circulaţie sanguină afectată.
Cocktail de citrice
Se amestecă un pahar de suc de portocale sau suc de coacăze negre cu o jumătate de pahar suc de lămâie. Dacă e băut seara, diminuează inflamaţiile şi curăţă vasele sanguine.
Revista Formula As
Jurnal Spiritual