Iarna – anotimp mai puțin prietenos pentru cei ce suferă de dureri la articulaţii

0
368

iarnaFrigul şi umezeala le accentuează, devenind, adesea, de nesuportat. Ca să le potolească, suferinzii se năpustesc în farmacii fără un consult prealabil cu medicii specialişti şi folo­sesc cantităţi mari de medicamente, care în loc să facă bine, accentuează şi mai mult suferinţa articulaţiilor: antibiotice, steroizi, remedii cu efect antiinflamator, vita­mine sintetice ce conţin fier anorganic. Dacă gre­şelile făcute sunt asociate cu hidratarea insuficientă a or­ganismului, dacă alimentaţia nu conţine vitamine şi microelemente, dacă se consumă alcool în exces şi za­hăr rafinat, procesul de refacere a articulaţiilor se blo­chea­ză. Organismul produce săruri în exces şi ele se de­pun în diferite locuri provocând noi neplăceri. Pentru a rezolva această problemă, medicina naturii este de mare folos.

Reţete pentru dizolvarea depunerilor de săruri

Sucuri şi ceaiuri
Sucurile de rădăcini de pă­trunjel, hrean, frunzele de podbal, ci­coare, ridiche, topinamburul (nap), ceaiul din coada-calului, cojile de pepene ver­de, cozile de bostan dizolvă eficient săru­rile. Doza recomandată este de până la 100 ml de suc, la 30 de minute după masă.

Orez cu fructe uscate
Seara, se pun la înmuiat 3 linguri de orez într-un li­tru de apă. Dimineaţa, apa se schimbă şi se toarnă alta, proaspătă, apoi se pune vasul pe foc şi se lasă să mai fiarbă 5 minute după primul clocot. Se clăteşte ore­zul, se toarnă o altă cantitate de apă rece şi se lasă iarăşi la fiert timp de 5 minute. Se face acest lucru de încă două ori. După cele patru fierberi, orezul se consumă cald, şi trei ore nu se mai mănâncă nimic. Apoi mâncaţi obiş­nuit, cu includerea obligatorie în dietă a fructelor uscate.
Fructele uscate se dau prin maşina de tocat carne, câte 300 g de caise uscate, stafide, prune uscate, la care se adăugă o jumătate de lămâie. Se condimentează totul cu miere şi se păstrează la frigider. Se ia câte o lingură, seara. O cură durează 10 zile.

Orez crud
Este un detoxifiant puternic. Se iau dimineaţa câte 4 linguri de orez integral, crud, care a fost înmuiat în prealabil în apă timp de o oră. Boabele se vor înghiţi sau se vor mesteca.

Floarea-soarelui
Ceaiul din rădăcini de floarea-soarelui dizolvă mul­te săruri. Adunaţi toamna târziu sau iarna părţile groa­se ale rădăcinilor, tăiaţi ramificaţiile subţiri, păroase, spălaţi-le minuţios şi uscaţi-le. Apoi mărunţiţi rădăci­nile subţiri în bucăţele de circa un centimetru, şi fier­beţi-le într-un ceainic emailat (1 pahar de rădăcini la 3 l de apă), timp de aproximativ 1-2 minute. Este nece­sar să consumaţi ceaiul în 2-3 zile. Fierbeţi apoi din nou aceleaşi rădăcini, în acelaşi volum de apă, însă timp de 5 minute, şi, de asemenea, consumaţi fiertura în 2-3 zile. După ce aţi terminat de băut ceaiul din prima porţie, pregătiţi următoarea etc. Acest ceai se bea în doze mari, la jumătate de oră după masă. Sărurile în­cep să se elimine peste 2-3 săptămâni, când urina va fi de culoare ruginie. Beţi ceaiul până când urina dvs. va deveni transparentă ca apa. În timpul acestei cură­ţări, este interzis consumul produselor picante, acide şi sărate. Este necesar ca alimentaţia să fie pre­ponderent de origine vegetală.

Foi de dafin

5 foi de dafin se fierb în 500 ml de apă timp de 20 de minute. Se bea câte o înghiţitură, de 2-3 ori pe zi. Remediul e foarte puternic, de aceea nu se bea mai mult de 3-5 zile. În timpul curei, nu e recomandată expunerea la frig şi la supraefort.

Extract de afine
Într-un borcan de 1 l se adaugă afine uscate până la 1/3 din borcan. Se toarnă deasupra apă caldă şi se lasă peste noapte. A doua zi se bea această apă pe toată durata zilei. Fructele pot fi folosite pentru încă o porţie. În timpul curei, trebuie introduse în alimen­taţie legume fierte în ceaun, cu puţină apă: morcov, sfeclă, ţelină, varză, mai puţin cartofi. Orice băutură se înlocuieşte cu infuzie din fructe.

Hrişcă şi chefir
Într-o cană de 300 ml se pun 2 linguri de hrişcă râşnită, peste care se toarnă 250 ml de lapte prins. Se amestecă bine şi se lasă până a doua zi. Se mănâncă în fiecare dimineaţă, timp de 5 zile. Nu numai că se eli­mină sărurile, dar putem şi slăbi.

Plăcinte de argilă
În medicina tradiţională chineză, se practică aplicarea plăcintelor de argilă pe tălpile bolnavului.
Reţeta: se amestecă 2 linguri de argi­lă cu o lingură de amestec de plante: mu­şeţel, salvie, coada-şoricelului (luate în proporţii egale), şi se aplică pe talpă pen­tru cel puţin o oră. Remediul ajută şi în caz de edem sau circulaţie san­guină afec­tată.

Cocktail de citrice
Se amestecă un pahar de suc de por­to­cale sau suc de coacăze negre cu o jumătate de pahar suc de lă­mâie. Dacă e băut seara, dimi­nuează in­fla­maţiile şi curăţă vasele sanguine.

Revista Formula As

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.