„Ia’şi Descoperă”, gală de Film Documentar

0
235
Ia'şi Descoperă - IaşiEchipe de televiziune din şase ţări vor participa, timp de o săptămână, la Iaşi, la Gala Internaţională de Film Documentar „Ia’şi Descoperă”.

Evenimentul este conceput de TVR Iaşi şi implementat Iaşi şi Fundaţia Iaşi Capitală Culturală Europeană. El face parte dintre proiectele Iaşiului pentru a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021.

Potrivit organizatorilor, până pe 2 aprilie, echipe de realizatori de film documentar din Grecia, Spania, Portugalia, Slovenia, Republica Moldova şi România vor veni la Iaşi pentru a descoperi oraşul. Ei ii vor pentru a-i surprinde spiritul de Capitală Europeană a Culturii în producţii video. Aceste producţii vor fi prezentate publicului ieşean în cadrul primei ediţii a proiectului multianual, multietnic.

„Filmele pe care le realizează echipele prezente la Iaşi încearcă să surprindă un Iaşi pe care noi ieşenii poate nici nu-l mai vedem, nu-l mai descoperim. Noi ne-am obişnuit cu un Iaşi al nostru. Cu siguranţă, un străin vede altfel Iaşiul. Noi încercăm să aflăm cum descoperă aceste echipe invitate Iaşiul, care este momentul care declanşează pentru ei subiectul filmului pe care îl vor realiza în şapte zile. Este o redescoperire a Iaşiului interesantă pentru noi. Aaceste filme vor pleca în ţările în care provin echipele. In acest fel Iaşiul va avea o vizibilitate mult mai mare”, a declarat Carmen Olaru, directorul TVR Iaşi.

Spectacolul de Gală se bucură de un recital inedit susţinut de Nicu Alifantis &Fragile Band, precum şi de alte momente artistice prezentate de artişti de la Opera Naţională Română din Iaşi, de actori ai Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, de grupul Trigon din Chişinău, de Ansamblul Dionysos, de Bogdan Baltă şi Ovidiu Enea.

Avanpremiera Galei va avea loc pe 31 martie în Sala Studio TVR Iaşi. Ea va fi un eveniment pentru publicul amator de filme documentare, dar şi de muzică de calitate.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.