Hula

0
113

hulaDuhul hulei și al îndoielii s-a ascuns, dar să nu credeți că vă va părăsi atât de curând. Obișnuindu-se să-și găsească accesul către voi, tot se va apropia până când va izbuti cumva să vă tulbure mai tare. Toți oamenii sunt încercați de acest lucru. De aceea este scris că în lupta cu vrăjmașul nu trebuie să depunem niciodată armele, ci întotdeauna să fim gata să stăm împotriva lui. Scriu stareții că, atunci când năvălește ispita, trebuie să o respingem din inimă cu ură față de ea și apoi sau în același timp să ne adresăm Domnului în rugăciune. Ura este totuna cu a-l lovi pe vrăjmaș în piept. Acesta este un mijloc puternic și neplăcut vrăjmașului…

Duhul hulei din voi este al vrăjmașului. Cu ce ură se poartă el față de Domnul Mântuitorul?! Dar pentru el este ceva natural: căci Domnul a nimicit puterea diavolului, astfel încât numai numele Lui este de ajuns ca să-l înfricoșeze. (I, 137)
Hula și îndoiala te fac să te simți ca atunci când ți se clatină pământul sub picioare: cel ce simte acest lucru cade imediat datorită amețelii. (VIII; 1465)

„Sfaturi înțelepte” – Sf. Teofan Zăvorâtul

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here