Ştiaţi că… Hubert Cecil Booth a inventat un „monstru zgomotos”?

0
148

Cecil BoothEi bine, Hubert Cecil Booth era un inginer englez care a proiectat poduri, nave de război şi roţi gigantice. Pe de altă parte, el a rămas însă în istorie pentru inventarea aspiratorului şi pentru contribuţia adusă de acesta la reducerea muncii necesare curăţării locuinţei.

Momentul lui Booth a fost când acesta s-a dus să vadă un inventator american. El expunea o maşină ce scotea praful din canapelele vagoanelor de tren. Era cu siguranţă eficientă deoarece un jet de aer comprimat sufla nori de murdărie din perne împroşcându-i pe cei din jur. Atunci Booth curios fiind l-a întrebat pe inventator de ce maşina nu putea aspira murdăria, dar i s-a răspuns că această idee nu era aplicabilă.

Nedându-i crezare, el a pus o batistă pe perna unei canapele. Apăsând gura pe ea, a inspirat adânc, inhalând astfel o porţie grozavă de praf înecăcios. După ce i-a trecut tusea, el a întors batista, pe spate unde fusese gura lui, şi a văzut că era un cerc negru de murdărie. În ceea ce priveşte, această descoperire a fost îndestulătoare ca să-l convingă că un aspirator era foarte folositor.

Astfel, Booth a cumpărat un motor electric, o pompă şi a construit în 1901 primul aspirator eficient. Exista o singură problemă, aceea că era prea mare pentru a intra pe uşa unei case. Fiind foarte necesar, acest lucru nu i-a descurajat pe clienţi.

Aşadar, Booth nu a vândut aspiratoare, ci a oferit servicii de curăţenie. Mai exact, uriaşele lui aparate, staţionate în stradă, aspirau murdăria din furtunuri trecute prin ferestre.

Au fost etichetate drept aspiratoare dezagreabile, deoarece ele blocau drumul şi erau foarte zgomotoase.

Concluzionând, curate şi ingenioase, modelele din zilele noastre sunt total diferite faţă de monstrul enorm şi zgomotos al lui Booth.

Mădălina M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here