Hotelul Bizar în care turiștii sunt serviți doar de roboți | FOTO

0
261

hen-na-2În sud-estul Japoniei a fost deschis Hen na hotel, în traducere Hotelul Bizar, deservit în întregime de roboţi. La recepţie, oaspeţiisunt întâmpinaţi de un dinozaur mecanic, o recepţioneră androidă şi un bellboy robot.

Clienții au la dispoziție 72 de camere și trebuie să se înregistreze singuri pe o tabletă tactilă înainte ca braţul robotului le să preia bagajele, iar accesul în camere folosind tehnologia recunoaşterii faciale, în locul cheilor.

facial-recognition

Hotelul face parte dintr-un parc tematic numit Huis Ten Bosch, proiectat după modelul unui orăşel olandez tradiţional, situat în apropierea oraşului portuar Sasebo.

În timpul şederii lor este puţin probabil ca oaspeţii să-i întâlnească pe cei circa zece angajaţi umani care lucrează în hotel. Este o măsură care a permis companiei care administrează Huis Ten Bosch să economisească 25% din costurile salariale.

Tarifele de cazare încep de la circa 60 de dolari pe noapte, mult mai scăzute decât tarifele practicate de celelalte hoteluri din parc (170-255 de dolari), deservite de personal obişnuit.

hen-na-hotel05-1

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here