Primul hotel spațial. Lux la bordul Staţiei Aurora | FOTO

0
136
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Hotel spatial

Hotel spatial 

La bordul Staţiei Aurora, turiștii spațiali se vor putea bucura de un hotel de lux creat de echipa Orion Span. Primii oaspeţi se vor putea caza până în 2022, relatează CNN.

Hotelul spațial este o premieră, dacă planurile Orion Span vor fi transpunse în realitate. De asemenea, va fi prima staţie spaţială capabilă să funcţioneze ca un hotel.

Pregătirea turiștilor spațiali

Capsula iniţială va avea peste 13 metri în lungime şi peste 4 metri în lăţime. Ulterior se vor putea adăuga extensii pentru mărirea capacității de cazare, notează The Architect.

Pentru că orice ieșire în spațiu presupune anumite abilități și restricții, oaspeţii hotelului spațial vor fi nevoiţi să parcurgă un program de instruire. Timp de trei luni, turiștii spațiali vor face un curs online. Acesta va fi urmat de ore de pregătire la sediul Orion Span din Houston. La final pregătirea se va face chiar la bordul staţiei spaţiale.

Hotel spatial

Trebuie spus că un sejur în viitorul hotel spațial nu este chiar la îndemâna oricui. O excursie de 12 zile va costa aproximativ 9.5 milioane de dolari de persoană, iar biletele pentru primele patru luni au fost epuizate rapid.

„La o altitudine de peste 300 de kilometri, priveliştea va fi mult mai spectaculoasă faţă de cea de pe celelalte staţii spaţiale: destul de aproape pentru a fotografia oraşul tău şi îndeajuns de departe pentru a vedea mai mult decât planeta noastră. De asemenea, vor putea fi văzute numeroase răsărituri şi apusuri pentru că staţia spaţială îşi termină traiectoria în jurul Pământului la fiecare 90 de minute”, se arată în prezentarea hotelului spațial pe portalul Orion Span.

Hotel spatial
Hotel spatial
Hotel spatial
Stația AuroraHotel spatial

Hotel spatialScreen Shot 2018 04 10 at 2 38 11 PM

Citește și:

Staţia Spaţială Internaţională, la 20 de ani de la lansare

CIMON, supranumit ”creierul zburător”, pe Staţia Spaţială Internaţională | FOTO

NASA vrea internet în tot Sistemul Solar. Primul pas a fost făcut: Stația Spațială…

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here