Discuƫii, sfaturi, remedii despre homeopatie

0
567

homeopatia-para-fibromas1Homeopatia nu este doar autosugestie?

Trebuie să spunem că în cazul oricărei metode de tratament, autosugestia are un rol important. Un pacient care crede că se va face bine cu tratamentul pe care i l-a prescris medicul său se va vindeca mai repede decât unul care nu are încredere. Tot aşa, printr-o gândire negativă el îşi poate încetini mult procesul de vindecare, chiar dacă ia cele mai bune medicamente. Pentru că gândul este un instrument foarte puternic şi depinde numai de noi în ce direcţie îndreptăm „arma”: împotriva duşmanului (boala) – printr-o gândire pozitivă sau împotriva noastră înşine, printr-o gândire negativă.

În cazul homeopatiei efectul psihoterapeutic nu este mai mare decât în cazul altor metode de tratament. Căci altfel, cum ar vindeca ea nou-născuţii sau animalele? Nu v-aţi gândit la aceasta? Nu e de mirare, căci despre esenţa homeopatiei clasice nu au idee nu doar pacienţii, ci şi mulţi dintre medici.

Ce sunt medicamentele homeopatice complexe sau complexismele ?

Complexismele sunt un fel de medicamente alopate preparate din remedii homeopatice, dacă ne putem exprima aşa. Ele se pot da tuturor pacienţilor cu o anumita boală. Cei care fac astfel de formule complexe se uită în repertoarul homeopatic – de exemplu la rubricile referitoare la hemoragii – şi adună într-un preparat (soluţie sau granule) remediile cele mai importante  enţionate în aceste rubrici. Astfel se pot aduna într-un complexism cinci, şase sau zece remedii.

Cineva s-ar putea întreba de ce atâta bătaie de cap cu un pacient, când există aceste formule complexe pentru gât, pentru reumatism, pentru hemoragii etc. Unul dintre ele s-ar putea să i se potrivească şi pacientului respectiv. E adevărat că uneori ele pot ameliora anumite cazuri, dar nici într-un caz la folosirea lor nu se ţine seama de caracteristicile individuale ale organismului. Şi ce e mai rău, chiar dacă o reacţie iniţială pozitivă există, ulterior medicamentul complex nu mai acţionează deloc. Nu ştim care dintre acele remedii adunate a avut efectul dorit, iar din cauză că forţa vitală a fost influenţată de mai multe remedii în acelaşi timp, ea devine confuză, şi ne va fi mult mai greu să aflăm care este remediul unic de care are nevoie pentru a se reechilibra ulterior. De aceea nu recomandăm folosirea acestor remedii complexe decât în cazuri de urgenţă şi pentru scurt timp.

Miasmele sunt doar moştenite sau se pot şi dobândi pe parcursul vieţii?

Desigur, pot fi şi dobândite. Şi sursa cea mai importantă a miasmelor o constituie în zilele noastre medicamentele foarte puternice folosite de alopatie şi vaccinările. Printre acestea putem enumera cortizonul, neurolepticele, antibioticele şi alte medicamente foarte puternice, vaccinul antirabic etc. Aşa cum spuneam, toate acestea creează un baraj în calea vindecării, o nouă miasmă.

De ce consultaţia homeopatică este mai scumpă decât una obişnuită?

Pentru homeopatie una dintre problemele grele şi probabil cea care îi aduce cea mai mică popularitate este aspectul financiar. Remediile homeopatice sunt mult mai ieftine decât medicamentele alopate, în schimb consultaţia costă uneori mai mult decât consultaţia la un medic obişnuit. Şi asta datorită faptului că homeopatul are nevoie de mult timp pentru fiecare caz în parte. El discuta cu pacientul si prelucrareaza datele pe care le obţine de la acesta.

E nevoie de mult timp pentru a pătrunde în esenţa cazului fiecărui pacient. Cei care lucrează în ritm rapid, fără a consulta foarte atent pacientul, au rezultate slabe. Acel homeopat care acordă fiecărui caz timpul necesar atât în timpul consultaţiei cât şi după, este nevoit să stabilească un tarif mai mare pentru o consultaţie. La prima vedere această taxă poate părea mare, dar în realitate pacientul economiseşte foarte mult. Boala pe care homeopatul o poate rezolva rapid, va fi tratată ani în şir de către alopat, numai paliativ. El suprima în realitate simptomele şi submineaza astfel sănătatea pacientului. Acest tratament alopat îl va costa în realitate pe pacient mult mai mulţi bani, timp, nemaivorbind de suferinţă.

Homeopatia se poate asocia cu alte metode de tratament?

Homeopatia nu are o acţiune negativă indiferent cu ce altă metodă de tratament am combina-o. Cu toate acestea este preferabilă evitarea asocierilor deoarece remediul homeopatic este foarte lesne de antidotat de către substanţele chimice. Dar în fiecare caz în parte acest lucru îl hotărăşte medicul ce practica homeopatia. Aşa cum am mai spus, dacă aveţi o boală cronică gravă şi luaţi medicamente alopate de ani de zile, niciodată medicul nu vă va întrerupe brusc acest tratament, astfel că pentru o perioadă veţi lua concomitent medicamente alopate şi homeopatice. Scăderea dozei se va face treptat. Dacă starea dumneavoastră se ameliorează, atunci nevoia de a mai lua medicamentele alopate scade şi va veni momentul în care nu va mai fi nevoie de ele deloc.

În ceea ce priveşte alte metode de tratament alternativ – e de preferat ca pe perioada tratamentului homeopatic să nu se urmeze şi alte tratamente, căci acţiunea remediului este greu de urmărit sau poate fi inactivată, de exemplu de către aromoterapie, iar remediile de care aţi avea nevoie ulterior pot fi mult mai greu de găsit. înainte de a începe cura homeopatică medicul vă poate indica un tratament osteopatic sau un tratament fitoterapic. El vă poate indica folosirea concomitentă a cromoterapiei, meloterapiei, sacroterapiei, dar asta rămâne la aprecierea sa, numai funcţie de particularităţile cazului dumneavoastră. Este important să nu faceţi nici un alt tratament înainte de a vă sfătui cu homeopatul dumneavoastră. El trebuie să vă dea sfaturi, iar dumneavostră să le urmaţi întocmai, pentru a obţine ceea ce şi dumneavostră şi el doriţi: sănătatea!

”Homeopatia, tratament pentru corp, minte și suflet”, Dr. Tatiana Bolbocean, Dr. Mihaela-Georgia Cîmpian

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.