Unele dintre cele mai respectate universităţi din Europa vin la Bucureşti, la Holland Education Day

0
122
Olanda este o destinaţie de studiu ce atrage zeci de mii de studenţi internaţionali în fiecare an. Pe 13 martie, la Bucureşti, tinerii români au ocazia să se întâlnească cu reprezentanţii a opt universităţi olandeze de top.

Holland Education Day.Olanda este o destinaţie de studiu ce atrage zeci de mii de studenţi internaţionali în fiecare an. Aceştia sunt convinşi de calitatea educaţiei şi cercetării de renume mondial, taxele de şcolarizare accesibile, dar mai ales de faptul că Olanda se află pe primul loc în lume în ceea ce priveşte varietatea gamei de programe universitare oferite în limba engleză (pentru o ţară non-nativ vorbitoare a acestei limbi).

Deşi este o ţară mică, Olanda oferă un mediu competitiv de lucru, caracterizat de multiculturalitate şi performanţă la cel mai înalt nivel. Universităţile au misiunea de a-şi pregăti studenţii pentru a face faţă unei pieţe importante la nivel mondial. Pe lângă recunoaşterea internaţională de care se bucură diplomele oferite de instituţiile de învăţământ din Olanda, acestea oferă studenţilor experienţe practice de lucru, cu studii de caz reale din mediul de afaceri şi industrial, dar şi posibilitatea de a realiza inovaţii ştiinţifice în centre de cercetare performante.

Calitatea învăţământului olandez este recunoscută pe plan internaţional.

Din acest motiv, 12 dintre cele 19 universităţi de cercetare din Olanda se regăsesc printre primele 200 din lume, conform topului Times Higher Education 2013-2014. Acest lucru face ca Olanda să se situeze pe locul al doilea la nivel european în ceea ce priveşte numărul universităţilor care se află în top. Patru dintre aceste universităţi vor veni la Bucureşti joi, 13 martie 2014, în cadrul evenimentului Holland Education Day.

Astfel vor participa universităţi de cercetare de prestigiu precum Wageningen University (locul 77 în lume, locul 23 pentru Life Sciences); University of Groningen (locul 98); Radboud University; Nijmegen (locul 131); University of Twente (locul 170). De asemenea patru universităţi de ştiinţe aplicate, vor fi prezente la Holland Education Day. Acesta este un eveniment organizat de către grupul EDUCATIVA. El este adresat elevilor şi studenţilor care sunt interesaţi să afle mai multe despre ofertele educaţionale ale universităţilor din Olanda. Acestia vor afla cum pot să studieze în această ţară.

Cei care vor participa la eveniment vor avea ocazia să interacţioneze cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ la standurile acestora, dar şi cu studenţi sau absolvenţi din Olanda care vor povesti despre experienţa lor. Pe tot parcursul expoziţiei, universităţile vor susţine prezentări a câte 30 minute în care vor prezenta pe larg oferta lor şi vor răspunde la întrebările participanţilor.

Pentru a putea participa la eveniment, este necesară înscrierea pe site-ul: www.hollandeducation.ro.

Sursa: Adevarul

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.