“Hobiţii” nu sunt doar un mit. Ce spun oamenii de știință despre acești umanoizi

0
455

“Hobbiţii” nu sunt doar un mit creat de scenariștii de la Hollywood, s-a demonstrat științific că au fost chiar printre primele specii de om cunoscute.

Rămăşiţele acestor umanoizi au fost descoperite, în 2003, în Indonezia. În 2017 cercetătorii din Australia au arătat că Homo floresiensis, cunoscuți ca “Hobiţii” , au fost înrudiţi cu Homo habilis, locuitorii Africii din urmă cu 1,75 de milioane de ani.

Oamenii de știință explică faptul că ar putea exista posibilitatea ca hobbiţii să fi evoluat pe continentul african cu mult timp înaintea Homo habilis, iar apoi au migrat în Indonezia şi alte în zone din lume.

Specia avea puţin peste un metru înălţime şi utiliza unelte din piatră până acum 50.000 de ani, când au dispărut misterios. Cercetările anterioare sugerează însă că omul modern ar fi contribuit la dispariţia lor, scrie Descoperă.

“Analizele dovedesc că pe axa evoluţiei, Homo floresiensis era o specie înrudită cu Homo habilis. Ceea ce înasemnă că ambele specii au un strămoş comun. Este posibil ca Homo floresiensis să fi evoluat în Africa şi să fi migrat în alte zone”, explică Debbie Argue, din cadrul Australian National University.

Ana Grama