Cum tratăm herpesul

0
4561
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
herpesulScopul oricărei victime a herpesului este să îl facă să se manifeste cât mai rar. Odată ce aţi fost infectat cu virusul, trebuie să începeţi o campanie consecventă pentru a descuraja reapariţia acestuia.

După ce aţi învăţat să recunoaşteţi semnele specifice şi senzaţia de mâncărime şi arsură are vă anunţă reapariţa herpesului, puteţi să aplicaţi câteva remedii casnice.

Primul ajutor pentru herpes

-Aplicaţi gheaţă direct pe herpes. Va reduce inflamada şi va ameliora temporar durerea. Dacă folosiţi această tehnică destul de timpuriu – la primele semne de furnicături – s-ar putea să vă confruntaţi cu un herpes mai mic ca dimensiuni decât în mod normal.

-Puteţi folosi pentru reducerea durerii şi aspirină, iar aceasta s-ar putea să aibă şi un beneficiu suplimentar. Rezultatele unui studiu (publicat în jurnalul medical american Annals of Internal Medicine) sugerează că 150 mg de aspirină pe zi (două tablete de 75 mg) pot să reducă cu 50% durata în care infecţia cu herpes rămâne activă.

Eliminaţi virusul

Unele studii au arătat că aminoacidul lizină este de ajutor pentru vindecarea herpesului. Dacă aveţi un episod de recurenţă, luaţi 3 000 mg pe zi până când acesta dispare. Cercetările au arătat că aceasta împie¬dică replicarea (copierea) virusului herpetic.

-Remediile din plante includ roiniţa (denumită şi melissa) pentru tratarea herpesului simplu tip I. Uleiurile sale esenţiale conţin substanţe despre care s-a dovedit că au acţiune inhibitoare pentru virus. în studiile germane, persoanele cu episoade de recidivă de herpes care foloseau unguent cu roiniţă au avut mai puţine episoade sau chiar au încetat să mai sufere de această afecţiune. Unguentul poate fi cumpărat de la magazinele de produse naturiste sau poate fi comandat online. Folosiţi-l ori de câte ori este nevoie.

-Aplicaţi pe herpes o tinctură de smirnă (folosind un beţişor cu vată) de până la 10 ori pe zi.

Smirna atacă direct virusul care provoacă herpesul. Puteţi găsi smirnă la magazinele de produse naturiste.

-Amestecaţi ulei din arbore de ceai cu o cantitate egală de ulei de măsline şi aplicaţi amestecul pe herpes de două sau trei ori pe zi. Uleiul din arbore de ceai este un puternic antiseptic natural. Cercetările întreprinse în anii 1920 au arătaat că este de 13 ori mai puternic  ca antiseptic decât acidul carbolic, care era atunci un germicid frecvent folosit.

-Consumaţi iaurt care conţine bacterii Acidophilus vii. Unele studii au arătat că bacteria Acidophilus conţinută de unele mărci de iaurturi inhibă dezvoltarea virusului.

-Cumpăraţi o cremă antivirală de la farmacie, denumită aciclovir (Zovirax), şi ţineţi-o în dulapul cu medicamente – trebuie să începeţi să o folosiţi imediat ce simţiţi senzaţia de mâncărime ce anunţă reapariţia herpesului. Aplicaţi crema de cinci ori pe zi, timp de cinci zile. In cel mai bun caz, medicamentul poate stopa erupţia; dacă nu, tot va reduce durata veziculei şi va micşora durerea.

Ce este în neregulă

Herpesul este în mod obişnuit provocat de virusul herpes simplex de tip I. Vezicula dureroasă, plină de lichid, poate să apară pe buze, sau puteţi să aveţi ulceraţii dureroase în gură şi faringe. Dacă aţi suferit o dată de herpes, mai mult ca sigur că aceste episoade se vor repeta. O senzaţie de mâncărime în jurul gurii anunţă de obicei reapariţia iminentă a herpesului, de obicei într-un interval de una sau două zile. Vezicula se umflă, se sparge, elimină lichidul, formează o crustă şi dispare, de obicei, în şapte până la zece zile. Herpesurile dureroase pe limbă şi pe părţile interioare ale buzelor şi obrajilor pot însoţi erupţia iniţială. Factorii declanşatori ai unei noi erupţii includ lumina solară, stresul, menstruatia si oboseala.

Ar trebui să-mi sun medicul?

Răspunsul este pozitiv dacă este vorba de prima oară când vă apare herpesul, dacă herpesul nu dispare după două săptămâni sau apare de patru ori sau mai mult într-un an. S-ar putea să aveţi nevoie de o formă de aciclovir (un medicament antiviral oral) care se eliberează doar cu reţetă. Medicul s-ar putea să dorească să vă vadă dacă herpesul este însoţit de febră, ganglioni limfatici inflamaţi sau simptome asemănătoare cu răceala, sau dacă este atât de dureros încât evitaţi să mâncaţi sau să vă spălaţi pe dinţi. In cazul în care apare durere la nivelul ochiului sau deveniţi sensibili la lumină, s-ar putea ca virusul să se fi localizat la ochi. Mergeţi de urgenţă la un medic, deoarece s-ar putea să vă afecteze vederea.

Întăriţi-vă apărarea

-În timpul erupţiei, luaţi câte o capsulă de 300 mg de echinacea de patru ori pe zi. Studiile au arătat că această plantă ajută la întărirea sis¬temului imunitar în lupta cu virusul.

-Luaţi 1 000 mg de quercetină, o flavonoidă (pigment din plante), în fiecare zi, în mai multe doze. Cercetările publicate în Journal of Medical Virology au arătat că acest supliment poate accelera procesul de vindecare a veziculelor provocate de herpes. Poate fi cumpărată de la farmacii sau magazinele de produse naturiste.

Nu renunţaţi

-După ce herpesul a făcut crustă, acoperiţi-l cu vaselină pentru a-l împiedica să crape şi să sângereze. Atunci când faceţi acest lucru, aveţi însă grijă să nu contaminaţi recipientul. în loc să vă folosiţi degetul, întinderi vaselina cu ajutorul unui beţişor cu vată. Folosiţi de fiecare dată un beţişor nou.

Ştiaţi că…?

Aproape toţi purtăm virusul herpesului chiar şi atunci când nu manifestăm simptomele. Se estimează că 80% din adulţii din Marea Britanie sunt purtători de herpes simplex tip I, care este responsabil de marea majoritate a cazurilor de herpes.

Puterea profilaxiei

-Dacă herpesul reapare de mai mult de trei ori pe an, s-ar putea sa fie eficient să luaţi zilnic un supliment cu lizină ca măsură preventivă. Doza recomandată este de 500 mg pe zi.

-Evitaţi mâncărurile bogate în arginină, un aminoacid esenţial  de care virusul are nevoie pentru a se dezvolta. Dacă doriţi sa va cele mai sigure metode de precauţie, evitaţi ciocolata, berea, băuturile tip cola, fructele oleaginoase (alune, migdale, acaju și nuci, gelatina şi cerealele integrale.

Luaţi zilnic 15 mg de zinc în fiecare zi. În studii de laborator, s-a demonstrat că acest nutriment blochează reproducerea virusului. De asemenea, zincul stimulează sistemul imunitar şi întăreşte ţesutul de suprafaţă al buzelor, precum şi mucoasa bucală, făcând mai dificilă fixarea virusului în aceste zone.

-încercaţi să evitaţi orice pare a declanşa reapariţia virusului.

Herpesul apare după ce aţi petrecut ceva timp la soare sau într-o perioadă stresantă?

Odată ce aţi identificat potenţialele cauze declanşa¬toare, puteţi începe să evitaţi situaţiile respective.

-Folosiţi un balsam de buze cu factor de protecţie împotriva soarelui de cel puţin 15. Intr-un studiu făcut pe persoane care suferă de herpes récidivant, cele care nu şi-au protejat buzele au avut şanse mult mai mari de a le reapărea vezicule atunci când se expuneau la soare.

-Asemenea râsului şi căscatului, herpesul este contagios. Nu vă sărutaţi partenerul dacă oricare dintre dumneavoastră are herpes. Pentru contaminare este de obicei necesar contactul direct cu saliva persoanei infectate, dar dacă cineva din casa dumneavoastră are her -pes, nu amestecaţi hainele, prosoapele, paharele sau periuţele de dinţi.

-Atunci când aveţi herpes, evitaţi să vă atingeţi ochii. Transmi¬terea virusului la ochi poate să provoace o infecţe oculară neplăcută care ar putea să vă afecteze vederea.

Să eliminăm herpesul

-Pentru că virusul care provoacă herpesul se transmite prin salivă, câteva precauţii pentru igiena dentară ar putea fi vitale pentru evitarea reinfectării.

-Ţineţi periuţa de dinţi într-un loc curat, uscat, de preferat pe un raft deschis unde este expusă aerului circulant şi soarelui. Dacă asta înseamnă să o ţineţi afară din baie, atunci aşa să fie. O periuţă umedă într-o baie neaerisită este o invitaţie pentru reproducerea virusurilor.

-Cumpăraţi un tub mic de pastă de dinţi, folosiţi-l pe perioada când se manifestă herpesul şi apoi aruncaţi-l.

-După un episod de herpes aruncaţi periuţa folosită.

Încercat

Atunci când nimic altceva nu era disponibil, se folosea un tampon cu oţet pentru a lupta împotriva herpesului.

…şi

confirmat

Oţetul este o substanţă acidă, iar virusurile nu se descurcă prea grozav într-un astfel de mediu. Folosiţi un tampon de vată înmuiat în orice tip de oţet şi aplicaţi i pe zona afectată, repetând de mai multe ori pe zi de la primul semn al apariţiei. Aruncaţi tampoanele de vată după ce le-ati folosit.

1001 de remedii casnice, Reader’ s Digest

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here