Probleme extrem de frecvent întâlnite – Hemoroizii

0
606

hemoroiziiHemoroizii reprezintă o problemă extrem de frecvent întâlnită şi, cu toate acestea, oamenii sunt încă prea ruşinaţi pentru a solicita ajutor pentru senzaţia dureroasă ca o arsură, mâncărimea şi hemoragia cauzate de aceştia. Farmaciile comercializează multe produse care sunt de ajutor – creme, unguente şi supozitoare. Ca o regulă generală, medicii spun că ar trebui să evitaţi produsele eliberate fără reţetă care au ingrediente a căror denumire se termină în „caină”. Acestea conţin anestezice care produc într-adevăr o ameliorare imediată, dar dacă sunt folosite în mod regulat, agravează iritaţia. Pe lângă acestea, însă, există multe remedii casnice pe care puteţi să le încercaţi.

Hemoroizii – Ce este în neregulă

Hemoroizii sunt vene dilatate din sau în jurul anusului care provoacă durere, mâncărime şi, ocazional, hemoragii. Cei interni, cel mai frecvent tip de hemoroizi, se dezvoltă în anus. S-ar putea să aveţi o hemoragie minoră, dar nu apare durere. Hemoroizii externi sunt cei dureroşi, şi ei la rândul lor pot sângera. Oricare tip se poate transforma în hemoroizi prolabaţi, o gâlmă moale care protruzjonează din anus. Statul în şezut o perioadă mai lungă, sarcina şi vârsta pot contribui la apariţia hemoroizilor. Dacă aveţi deseori constipaţie şi vă forţaţi atunci când sunteţi la toaletă, puteţi să determinaţi apariţia hemoroizilor sau să îi agravaţi.

Confortul vine de la căldură

Faceţi o baie cu apă caldă. Ar trebui să staţi cu genunchii îndoiţi permiţând o expunere cât mai mare a zonei anale la apa caldă. Veţi descoperi că acest lucru vă calmează durerea. Ceea ce nu puteţi simţi este cum apa caldă facilitează circulaţia sângelui în zona respectivă, favorizând reducerea venelor dilatate.

Puteţi să adăugaţi o mână de săruri Epsom înainte de a face baie pentru a ajuta la constricţia hemoroizilor. Amestecaţi bine apa pentru a dizolva complet sărurile.

în loc să umpleţi o cadă de fiecare dată când doriţi să calmaţi durerea, puteţi să utilizaţi o „cadă sitz”. Acest tip de cadă, făcut special pentru a sta în şezut, poate fi cumpărat de la magazinele cu produse medicale. Sau dacă aveţi un bideu – şi nu sunteţi o persoana foarte solidă – puteţi să vă scufundaţi pur şi simplu zona dorsală. Umplerea unui bazin este mult mai rapidă decât cea a unei căzi întregi. Fiind mai convenabil, îl veţi folosi probabil mai des.

Pentru hemoroizii externi puteţi să folosiţi un pliculeţ cald, umed, de ceai. Puteţi face acest lucru stând pe toaletă. Căldura calmează şi primiţi şi beneficiile adiţionale ale compusului principal al ceaiului, acidul tanic, care ajută la reducerea durerii şi inflamaţiei, favorizând şi coagularea care stopează hemoragia.

Stați pe gheață

Umpleţi o pungă de plastic rezistentă cu gheaţă, înfaşuraţi-o într-o bucată de material textil vechi – o faţă de pernă veche este ideală – şi aşezaţi-vă pe ea. Sau puteţi folosi o puneă de mazăre îngheţată (de asemenea înfășurată într-un prosop), care se va mula mai confortaibil pe contururile dumneavoastră. Frigul contractă vasele umflate, oferind o calmare puternică. Staţi pe „şaua” rece timp de maximum 10 de minute. Nu există limită în legătură cu cât de des puteţi face acest lucru, dar faceţi o pauză de cel puţin 10 minute între două aplicări. Alternarea temperaturii calde cu rece – folosind o baie sitz itre aplicările de gheaţă – poate fi, de asemenea, de ajutor.

Tamponați, nu scărpinați

Înmuiaţi un tampon de vată în hamamelis nedistilat şi aplicaţi pe hemoroizi. Acesta este bogat în taninuri, care produc contracţia vaselor de sânge.

Puţină vaselină, care este inclusă în multe dintre tratamentele hemoroidale eliberate fără prescripţie, poate ajuta la calmarea zonei. Vitamina E lichidă şi uleiul din germeni de grâu au ambele reputaţia de a fi eficiente. Puneţi-le pe un tampon de vată şi aplicaţi le câteva ori pe zi

Dacă puteţi să o găsiţi într-un magazin cu produse naturiste, încercaţi o alifie care conţine tătăneasă şi gălbenele. Aceasta calmează şi favorizează vindecarea.

Oricât de ciudat ar putea să pară, o cataplasmă cu cartof ras are in efect astringent şi calmant.

Leneviți puțin

De câteva ori pe zi găsiţi o canapea confortabilă, întindeţi-vă şi puneţi-vă picioarele mai sus. Ce este bun pentru nervii dumneavoastră tensionaţi este bun şi pentru hemoroizi. În această postură calmanta, micşoraţi greutatea de pe zona anală suprastresată. În acelaşi timp, îmbunătăţiţi şi circulaţia. Ideal, faceţi acest lucru timp de 30 de minute. Dacă staţi în picioare sau în şezut perioade lungi de timp, schimbaţi-vă în mod regulat poziţia.

Cerealele sunt bune

Este bine să aveţi mai multe fibre în dietă. Cercetările au arătat că o dietă bogată în fibre poate reduce semnificativ simptomele hemoroizilor, inclusiv durerea şi hemoragia. Alimentele bogate în fibre includ pâinea din cereale integrale, fructele şi legumele proaspete, orezul brun şi fructele oleaginoase.

Atunci când consumaţi mai multe fibre în dietă trebuie să vă menţineţi bine hidratat pentru a evita constipația. Asigurați-vă că beți suficiente lichide astfel încât urina să fie de culoare galben-pal.

Ar trebui să-mi sun medicul?

Hemoroizii nu necesită atenţie medicală imediată. Dacă vedeţi sânge roşu-aprins în fecale – un semn clar – puteţi încerca iniţial un tratament acasă. Dar boala inflamatorie a colonului sau o infecţie intestinală pot cauza simptome asemănătoare cu hemoroizii. Aşa că dacă vedeţi sânge foarte întunecat sau scaunul arată negru în totalitate, mergeţi la medic pentru că acestea sunt semne ale unei hemoragii intestinale. Mergeţi la medic şi dacă aveţi hemoragii rectale severe, incontinenţă fecală persistentă sau durerea se intensifică brusc.

Știați că…?

Hippocrate, faimosul medic grec, care a trăit acum mai bine de 2400 de ani, ştia încă de atunci că hemoroizii sunt vene anale dilatate, dar recomanda arderea lor cu un fier încins.

Încercat…

Vicks VapoRub este un remediu mai puţin cunoscut pentru hemoroizi.

 …și

confirmat

Nu există nimic greşit în a încerca acest remediu, dar ar trebui să fie aplicat doar extern – la exteriorul anusului – pentru că unul dintre ingredientele sale, camforul, poate fi toxic. Susţinătorii spun că nu înţeapă (deşi unii îi contrazic), aşa că va trebui să încercaţi pentru a vă convinge singuri.

Limitați șezutul și ridicatul

Orice persoană care stă timp îndelungat pe un scaun trebuie să facă puţină mişcare din când în când. Dacă sunteţi obosit la birou, luaţi o pauză şi plimbaţi-vă timp de cinci minute la fiecare oră. De fiecare dată când vă ridicaţi, uşuraţi presiunea rectală care duce la apariţia hemoroizilor.

Ridicările de greutăţi mari exercită presiune asupra zonei anale. Dacă sunteţi solicitat la ridicarea unui pat sau şifonier, scuzaţi-vă susţinând că vă doare spatele şi cereţi ajutoare.

Dacă obişnuiţi să faceţi exerciţii cu greutăţi atunci când mergeţi la sala de forţă, evitaţi genuflexiunile. De fiecare dată când vă ghemuiţi şi apoi vă ridicaţi, puneţi presiune directă pe rect. Evitaţi, de asemenea, orice exerciţiu care implică statul în şezut perioade lungi de timp, cum ar fi folosirea unei biciclete staţionare.

Politica sălii tronului

Cheia evitării hemoroizilor nu este forţatul, aşa că scuzaţi-vă ori de câte ori este nevoie şi mergeţi la toaletă.

Problema cu amânatul este că duce la constipaţie, ceea ce, bineînţeles, înseamnă că trebuie să vă forţaţi mai mult atunci când mergeţi la toaletă. Şi aşa apar hemoroizii.

După defecare, ştergeţi-vă cu hârtie igienică albă, simplă, neparfumată, care a fost umezită sub jet de apă. Alte tipuri de hârtie au aspect plăcut, dar orice substanţă chimică în plus poate fi iritantă.

După ce folosiţi hârtia igienică, ştergeţi zona cu un şerveţel de faţă cu cremă hidratantă neparfumată.

1001 de remedii casnice, Reader’ s Digest

Jurnal Spiritual

Citiți și Ceaiuri care stimulează pofta de mâncare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here