Haidook Summer Fest

0
225

Festivalul haiducilor RuncuHaidook Summer Fest, Festivalul de vară al haiducilor, se află la cea de-a III-a ediție – Dresură de cai, demonstrații de talent în arta călăriei, competiții ecvestre – Hai la Runcu să petreci în natură! – Mâncarea aburindă la ceaun te așteaptă!

Între 15-17 iunie 2018 are loc la Vârf la In, sat Brebu, comuna Runcu (județ Dâmbovița) cea de-a treia ediție a Haidook Summer Fest. În cadrul acestei manifestări, organizatorii au pregătit multe surprize. Vor fi momente de dresură de cai, activități în natură cu și despre cai, demonstrații de talent în arta călăriei, competiții ecvestre.

Vineri, 15 iunie, este ziua dedicată pasionaților și practicanților de călărie. Ei vor avea ocazia să își demonstreze abilitățile, în această primă zi de festival, în prima etapă a concursului de Working Equitation. Această primă zi a concursului este axată pe disciplina dresajului.

Sâmbătă, 16 iunie, ora 12.00, va fi ziua în care Răzvan Popescu și Flick de la Radio ZU vor da startul oficial al festivalului, al activităților artistice în manej și al altor acrobații și cascadorii călare. De asemenea, va continua competiția de Working Equitation, cu noi provocări. Se va organiza și evenimentul „Cu bicicleta la Haidook Summer Fest”.
Participanții se vor delecta cu ceaune de mâncare aburindă, vor face plimbări călare. Amatorii de obiceiuri câmpenești vor putea lenevi pe baloți de paie la soare. Cei mici au prilejul să ia parte la ateliere special organizate pentru ei.

Evenimentul este dedicat iubitorilor de cai, familiilor cu copii și nu numai. La festival sunt așteptați toți amatorii de activități în natură. Organizatori: Asociația Ride Wild Carpathia în parteneriat cu Federația Română de Turism Ecvestru și alte instituții locale și naționale.
Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook a festivalului.

Festivalul de vară al haiducilor – Later edit – după festival

Am ajuns la Haidook Summer Fest. Frumos, nu zic nu, ca la munte. De fapt, vedeam și munții, și dealurile înverzite. Lume multă, ca la un bâlci modern, cu grătare și cartofi prăjiți. Aveau și fasole cu ciolan și gulaș, pregătite la ceaun. Am asistat și la un spectacol de echitație. Un alt spectacol, prezentat Răzvan și Flick de la Radio ZU ar fi trebuit să se desfășoare, dar a venit ploaia.

Dar ce-a mai plouat! Nu mi-a picat deloc bine, eram în niște saboți elastici care s-au îmbibat cu apă. La un moment dat, am și alunecat și am ajuns cu genunchiul în noroi. Amicii noștri aveau haine de schimb, dar pe noi ne-a udat zdravăn. Fiică-mea n-a mai vrut să stea, era leoarcă. Noroc că i-am făcut poză cu Flick, e moda, știi, albumul cu celebrități. Are cu Nelu Ploieșteanu, cu Chef Nicolai Tand, cu membri trupei Proiect K1, cu Paula Seling, cu Nicolae Furdui Iancu, cu ambasadorul Rusiei, are o pană de chitară de la Trooper și altele, de la diverse concerte și acțiuni. E șic atunci când ești mic.

Haidook Summer Fest – Festivalul de vară al haiducilor… Interesant… Cred că vom reveni! Numai să nu plouă!
Per total, a fost frumos, așa, cu aer de munte și masa în natură… Organizarea mi s-a părut ireproșabilă.
Încă o tușă de verde pe tabloul amintirilor…

Rămâi la curent cu evenimentele culturale și spirituale citind știrile de la rubrica Actualitate.
Despre Festivalul Babel.

Mihaela Mușetescu