Grupele sanguine si imunitatea

0
197
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

"<yoastmark

Grupele sangvine

Grupele sangvine, spun specia­liştii, reprezintă hărţi precise ale profilului nostru biologic, fiind elementele de bază ale sistemului imunitar. Acţiunile toxinelor, viruşilor, bacteriilor ori viermilor paraziţi – cu toţii agenţi patogeni externi -, care generează reacţii ale sistemu­lui imunitar, sunt trecute prin filtrul grupei sangvine. Sistemul imunitar potenţează acţiunea structurilor proprii şi o respinge pe aceea exercitată de agenţii străini care pot dăuna organismului. Grupa sangvi­nă indică toate caracteristicile sângelui unei persoane, în funcţie de prezenţa sau absenţa aglutinogenului la nivelul eritro-citelor.

Totodată, fiecare grupă sangvină îşi are propriul antigen, cu proprietăţi chi­mice unice, gata să reacţioneze atunci când sesizează prezenţa în organism a unui antigen străin. Răspunsul firesc al antigenului grupei sangvine, faţă de intruşi, constă în formarea de anticorpi, adică proteine imunoglobulinice cu rol în distrugerea microbilor. Pentru ca această reacţie a organismului să fie cât mai rapidă, sistemul imunitartrebuie menţinut într-o stare optimă de funcţionare. O modalitate de a creşte imunitatea este adoptarea unei diete sănătoase şi practicarea unor activităţi fizice adecvate grupei de sânge.

Grupa 0.

Persoanele cu această grupă pre­zintă sensibilitate la alergeni şi predispoziţie pentru afecţiuni ca astm, boli ale tiroidei (hipotiroidism în special) şi ale sistemului digestiv, din cauza acidităţii gastrice crescute. Se recomandă o dietă carnivoră: peşte, vită, pui şi mai puţină carne grasă. Lactatele, ouăle şi cerealele trebuie consumate cu moderaţie, la fel şi legumele şi fructele. Exerciţiile fizice indicate trebuie să fie in­tense, gen aerobic sau jogging.

Grupa A.

Este mai expusă riscului de a suferi de boli cardiovasculare, diabet şi cancer. Alimentaţia care ajută cel mai mult este vegetariană, peştele şi soia reprezentând surse de proteine. Activităţile fizice trebuie să rezide în plimbări ori în exerciţii de  pilates.

Grupa B.

Specialiştii spun că există o predispoziţie la alergii alimentare, dar şi la boli legate de vezica urinară, mai ales la cele cauzate de bacterii. Sistemul imunitar se poate fortifica prin activităţi precum înot, te­nis, mers pe bicicletă, drumeţii pe munte, dar şi printr-o alimentaţie diversificată, care să includă cereale, legume, fructe, ouă, lactate, carne cu moderaţie şi paste făinoase.

Grupa AB.

Dezvoltă mai rar alergii, dar prezintă riscuri ridicate pentru anemii şi boli cardiace. Dieta care contribuie la întărirea imunităţii este bazată pe lactate, legume, peşte, fructe de mare şi mai puţin pe carne. Se recomandă alternarea activităţilor fizice relaxante cu cele solicitante.

Organismul se poate întări printr-o dietă sănătoasă şi prin practicarea unor sporturi adecvate grupei de sânge.

Donainfo, nr. 53/2014

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here