GRINGO DE ROMÂNIA cu AG Weinberger

0
87

 GRINGO DE ROMÂNIATeatrul Excelsior vă aşteaptă vineri, 4 aprilie, la ora 19.30, la Concertul “GRINGO DE ROMÂNIA”, care reprezintă o selecţie din cele mai frumoase piese muzicale crossover, spuse cu tandreţe, cu pasiune şi cu emoţie.

Un concert recital în care gândurile artistului îşi fac loc printre temele muzicale ce aparţin anilor ’20, ’30 şi până azi. Sunt piese care poate îţi trezesc amintiri şi nostalgii.

AG Weinberger nu oboseşte să îşi pună şi să pună cele mai incomode întrebări care ating textura firească a miezului existenţei noastre.

“GRINGO DE ROMÂNIA” sau câteva dintre cele mai subtil alese muzici de la Altantic până la Pacific.

Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, AG Weinberger este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gândirea despre viaţă îl definesc ca fiind “întâiul misionar al muzicii Blues”, fiind supranumit de către critica de specialiate “Mr. Blues al României”.

În 1998 este invitat la Festivalul “Bluestock”, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.

În mai 2000 pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.

În noiembrie 2003, AG Weinberger s-a întors acasă învingător, semnând un contract cu o casă de discuri americană, “Heart And Soul Records”.

“Nashville Calling”, întâiul album american semnat AG Weinberger, a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville.

În 2007 este propus pentru nominalizare la Premiile “Grammy”, pentru 7 categorii.

În 2011 a fost realizatorul şi gazda emisiunii “Acadeaua – cea mai dulce emisiune”, difuzată în fiecare duminică seara pe TVR2. Tot în 2011 a fost decorat cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler, de către Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

În 1996, AG Weinberger lansează primul album de Blues din România „Good Morning, Mr. Blues”, urmat, în 1997, de „Standard Weinberger”. Concertul de lansare de la Sala Radio, care a fost televizat pe TVR1 şi vizionat de 6 milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground, oferindu-l astfel publicului larg din România. Acest album a obţinut premiul “Cel mai bun disc de jazz al anului ’97” oferit de revista “Actualitatea Muzicală”.

În 1999, la discografia artistului se adaugă cel de-al treilea album, “Transylvania Avenue”, înregistrat la Budapesta.

În 2006 apare în premieră absolută pentru România “Nashville Calling” – primul album al artistului înregistrat şi produs integral în SUA, iar în 2008 apare dublul album “Guitar Man vol.1 & vol.2”.

O altă activitate de excepţie a lui AG Weinberger o constituie colaborările cu numeroase teatre din ţară, scriind muzica de scenă pentru 17 producţii de teatru

“Un chitarist foarte bun, dinamic”, aprecia B.B. King, Revista “Big City Blues Magazine”, din Detroit, releva că “Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale”, iar cotidianul “Las Vegas Review Journal” scria: “Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică”.

“Este un extraordinar prieten şi un adevărat Bluesman”, afirma chitaristul Son Seals, iar Brian Spencer de la “Radio KUNV 91,5 FM”, din Las Vegas, îl consideră “Un chitarist excelent şi charismatic”.

“În muzica lui, există sinceritate şi o reală pasiune”, scria cotidianul “The Jonesboro Sun”.

“Nume cu rezonanţă, cu o muzică bine cântată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă”, remarca Bruce Iglauer de la Casa de Discuri “Alligator Records”.

“Este pur şi simplu un monument al tezaurului muzicii americane, Blues-ul”, se entuziasma cronicarul săptămânalului naţional american de divertisment “Call Back Magazine”.

Sursa: cotidianul.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.