Primul oraș din Europa care interzice publicitatea stradală

0
72

 grenobleReprezentanții administrației orașului francez Grenoble au decis să renunțe la panourile publicitare de pe străzi și din stațiile de autobuze, fiind primul oraș european care adoptă această măsură, conform www.lepoint.fr.

Scopul acestei hotărâri este de a „elibera spațiul public din Grenoble și de a dezvolta în paralel locuri care să permită cetățenilor să se exprime”. Acest tip de reclame este considerat „învechit și prea agresiv”. Măsura ar urma să elibereze peste 2000 de metri pătrați, acoperiți de cele 326 de panouri publicitare. Acestea aduceau la bugetul local aproximativ 600.000 de euro. În locul acestora vor fi plantați câteva zeci de puieți pentru regenerarea spațiilor urbane; apoi vor fi amenajate panouri destinate promovării gratuite a inițiativelor sociale și culturale din zonă.

Măsuri similare au fost luate și în orașe mici, precum Forcalquier din Alpes-de-Haute-Provence. De asemenea, orașul Sao Paulo ar fi interzis afișajele stradale cu scopuri comerciale încă din anul 2006.

Mihai Parfeni

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here