Green Bank, oraşul în care telefoanele, televizoarele şi radio-ul sunt interzise.

0
430

Telefon, radioGreen Bank, oraşul în care telefoanele, televizoarele şi radio-ul sunt interzise.

Locuitorii orăşelului Green Bank din Virginia de Vest, Statele Unite, par să ducă o viaţă extrem de aspră, deoarece nu au acces la radio sau telefoane mobile.

Situaţia este cauzată de faptul că micuţul orăşel, Green Bank, cu 149 de locuitori se află în mijlocul unei zone de peste 33.000 de kilometri pătraţi în care comunicaţiile ce folosesc unde electronice sunt interzise.

Oamenii de ştiinţă folosesc această zonă pentru comunicaţiile spaţiale şi nu permit echipamentelor electronice personale să perturbe semnalele.

Acest lucru înseamnă că zona trebuie să fie fără radio, TV, WI-FI, telefoane mobile sau bluetooth.

Green Bank găzduieşte cel mai mare radiotelescop rotativ din lume.

Pentru a permite telescopului să funcţioneze fără probleme, oraşul Green Bank  a interzis complet folosirea echipamentelor electronice pentru comunicaţii, iar patrulele poliţiei verifică orice semnal electronic ce ar încălca interdicţia.

Numai serviciile de intervenţie au voie să folosească radioul, iar în localitate există un singur telefon public.

Localnicii din Green Bank au acces la internet, dar la vitezele oferite de conexiunile de tip dial-up.

Evident că toate acestea fac dificil traiul modern pentru rezidenţii din Green Bank, însă sunt privite pozitiv de mulţi alţi oameni care au venit aici, începând cu mijlocul anilor 2000, în încercarea de a scăpa de tehnologie.

Mulţi dintre cei nou veniţi spun că suferă de hipersensibilitate electromagnetică (EHS), maladie nerecunoscută de comunitatea medicală.

Unii oameni cred că undele provocate de echipamentele electrice îi fac să se simtă rău, să aibă alergii, iar Green Bank este unul din puţinele locuri unde pot trăi sănătoşi.

„Viaţa nu este perfectă aici”, spune o femeie. „Nu există magazine, restaurante sau un spital apropiat. Dar cel puţin aici sunt sănătoasă. Pot să fac diverse lucruri. Nu stau tot timpul în pat cu dureri de cap”.

Sursa Mediafax

V-ar putea interesa şi aceste articole

Asculta: http://radio-online.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.