Modalitate inedită de eliminare a grăsimilor din organism

0
238

Fiecare dintre noi, atunci când vine vorba de kilogramele în plus, manifestăm ori o reticență în a vorbi despre acest aspect ori o panică enormă. În acest sens, apelăm la fel de fel de diete pentru detoxifierea organismului și încercăm să eliminam grăsimea din organism printr-o alimentație mai sănătoasă.

Grăsimea din organismDar câți dintre noi știm aspecte particulare în ceea ce privește gradul de grăsime pe care corpul nostru îl asimilează?

˶Grăsimea poate fi eliminată din organism şi prin intermediul plămânilor, prin expiraţie, nu doar prin arderile interne care o transformă în energie, potrivit unui studiu al biochimiştilor australieni, care au studiat metabolismul uman la nivel microscopic˝, informează www.bbc.com.

Persoanele vizate ar trebui să continue practicarea exercițiilor fizice; simplele exerciţii de respiraţie nu sunt suficiente pentru a pierde din grăsimile accumulate.

Cercetătorii australieni au urmărit traseul urmat de grăsimea care este eliminată de organism la nivel atomic. Studiul lor a fost publicat în ediţia de Crăciun a publicaţiei British Medical Journal.

Rezultatele cercetării reliefează faptul că plămânii reprezintă principalul organ excretor asociat cu procesul de slăbire.

Atunci când grăsimea este disociată în moleculele ei componente, se produc două tipuri de fenomene. Legăturile chimice sunt rupte, iar acest proces eliberează căldură şi alimentează capacitatea muscular, se arată pe site-ul www.dcnews.ro.

Potrivit Mediafax, ˶atomii de grăsime rămân; cei mai mulţi dintre ei părăsesc corpul prin intermediul plămânilor, sub forma dioxidului de carbon, afirmă savanţii australieni.

Grăsimile din alimente sunt stocate în organism sub forma unor celule denumite “adipocite”.

Ele intră în componenţa trigliceridelor.Trigliceridele sunt alcătuite din trei tipuri de atomi: carbon, hidrogen şi oxigen. Atunci când ele se descompun, aproximativ o cincime formează apă (H2O), iar celelalte patru cincimi devin dioxid de carbon (CO2)˝.

Apa rezultată poate fi eliminată prin urină, fecale, transpiraţie, expiraţie, lacrimi şi prin alte fluide corporale. Cantitatea de apă pierdută poate fi foarte repede înlocuită atunci când persoana în cauză bea lichide.

Carbonul expirat (din CO2) poate fi însă  înlocuit doar prin consumul de alimente şi băuturi, precum sucurile din fructe, conform studiului coordonat de Ruben Meerman şi Andrew Brown de la University of New South Wales din Australia.

Principalul “deşeu atomic” atunci când grăsimea este metabolizată îl reprezintă dioxidul de carbon.

˶Cercetătorii australieni consideră că o persoană pierde în medie cel puţin 200 de grame de carbon în fiecare zi. Aproximativ o treime din această cantitate este eliminată în timpul somnului. Înlocuirea unei ore de odihnă cu practicarea de exerciţii fizice de intensitate moderată, precum joggingul, elimină din organism o cantitate suplimentară de 40 de grame de carbon, crescând astfel cu o cincime cantitatea de carbon eliminată în fiecare zi..˝

˝Pentru a evita procesul de îngrăşare, oamenii au deci nevoie să păstreze un echilibru între alimentele consumate pe de-o parte şi greutatea pierdută prin exerciţii fizice şi expiraţie pe de cealaltă parte˝, conchide Mediafax.

 Alexandra G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here