Granule naturale pentru exfoliere – Ușor de preparat acasă

0
297

granule exfolianteGranule naturale pentru exfoliere – Rețetă de granule exfoliante – Nu folosiți săpun pentru ten! – Creativitate spre beneficiul pielii dvs.

Un înlocuitor perfect al săpunului, granulele de exfoliere sunt alternativa ideală pentru curățarea tuturor tipurilor de piele. Rețetele din ingrediente naturale, preparate în casă, sunt blânde, hrănitoare, curăță delicat pielea și impuritățile. Ele nu afectează stratul protector al pielii, îmbunătățesc circulația sanguină și îndepărtează cu ușurință celulele moarte, ce conferă un aspect inestetic. Avantajul granulelor făcute în casă este că ele nu au substanțe nocive în compoziție, ci numai ce alegem noi să punem. Ele sunt ușoare și pot fi folosite și de tinerii care au probleme cu tenul acneic deoarece nu irită și mai mult pielea deja afectată.

Există multe rețete de preparate naturale care exfoliază pielea delicat. Unele conțin cristale de zahăr, altele zațul care ne rămâne de la cafea. Cunoscuta fitoterapeută americană Rosemary Gladstar, autoarea multor cărți care ne inițiază în miraculoasa lume a plantelor, prezintă câteva rețete pe care le putem prepara rapid acasă.

Granule exfoliante – Rețetă cu lavandă și trandafir

Ingrediente:

  • 1 cană de ovăz (râșnit fin)
  • 2 căni argilă albă
  • 1/4 cană migdale (râșnite fin)
  • 1/8 cană de lavandă (flori râșnite fin)
  • 1/8 cană de trandafiri (petale râșnite fin)

Se amestecă toate aceste ingrediente. Înainte de utilizare se adaugă apă pentru a obține o pastă. Se masează ușor fața, după care se clătește. Puteți continua curățarea tenului cu un astringent ușor. La sfârșit, aplicați crema dvs. de îngrijire zilnică.

Puteți amesteca preparatul de mai sus și cu miere și apă de trandafiri. Găsiți rețeta de apă de trandafiri aici. Ca să obțineți o proporție corectă a granulelor urmați dozarea: la o jumătate de cană de granule, preparate conform rețetei de mai sus, puneți un sfert de cană de miere și o lingură de apă de trandafiri (sau apă distilată).

Pentru amplificarea efectelor benefice ale ingredientelor propuse în rețeta de granule exfoliante puteți adăuga și alte substanțe. Vitaminele A și E, algele, uleiuri esențiale de lavandă, portocală sau grepfrut sunt doar câteva dintre posibilități. Dacă doriți o textură mai abrazivă puneți semințe de mac, mălai, fulgi de ciocolată sau de nucă de cocos (utilizați cam o optime de cană la compoziția prezentată mai sus). Puteți să vă jucați cu oricâte ingrediente naturale doriți pentru a obține rezultate spectaculoase pentru tenul dvs.. Aceeași rețetă se poate aplica și pentru îndepărtarea celulelor moarte de pe picioare până acestea devin fine.
Pentru râșnirea ingredientelor întrebuințați o râșniță de cafea, preferabil alta decât cea cu care măcinați cafeaua zi de zi pentru ca plantele să nu împrumute mirosul cafelei sau invers, cafeaua să nu aibă gust de plante.

Vă invit să citiți și Remedii casnice pentru o piele uscată.

Mihaela Mușetescu