Grădinăritul şi beneficiile sale

0
282

gradinaritGrădinăritul şi beneficiile sale.

Grădinăritul este o formă excelentă de a face mişcare. Cu toate acestea, există lucruri importante de care să ţii cont cu privire la controlul glicemiei şi la evitarea rănilor în timp ce munceşti. Ţine cont de aceste lucruri şi te vei putea bucura de toate beneficiile minunate care durează toată vara.

Planifică dinainte

Unii sunt surprinşi să afle că grădinăritul poate arde mai multe calorii decât o plimbare lungă. Aşa că, planifică dinainte. Testează-ţi glicemia înainte, în timpul şi ulterior grădinăritului dacă munceşti o perioadă mai lungă de timp. Şi, dacă este necesar, păstrează o gustare la îndemână.

Protejează-ţi mâinile

Investeşte într-o pereche bună şi rezistentă de mănuşi de grădinărit pentru a elimina posibilitatea apariţiei tăieturilor sau băşicilor. Este un aspect important, mai ales dacă simţi amorţeală sau durere la nivelul degetelor. În plus, este mai uşor să te cureţi la final.

Ai grijă la soare

Protejează-te întotdeauna de arsurile solare, folosind loţiune pentru soare şi o pălărie cu boruri largi, indiferent de perioada din zi.

Mişcă-te fără întrerupere

Dacă lucrezi la nivelul solului, împătureşte un prosop gros sau foloseşte o pernă cu spumă pentru a-ţi proteja genunchii. Aminteşte-ţi să te ridici des pentru a merge şi pentru a menţine circulaţia sângelui în picioare şi glezne.

Cunoaşte-ţi limitele

Grădinăritul ar trebui să fie distractiv şi relaxant, aşa că nu exagera. Dacă mobilitatea ta sau spaţiul sunt limitate, încearcă să cultivi câteva ghivece cu busuioc, mentă şi alte ierburi, pe o bancă sau pe o masă. Iar dacă lucrezi la o grădină pe o suprafață mai mare, nu te forța. Opreşte-te înainte să simțiți durere sau când oboseşti.

Bucură-te de rezultate

Plantează condimente – sunt frumoase, aromate şi uşor de cultivat. Imediat ce plantele ajung la maturitate, le poţi rupe frunzele, pentru a aromatiza cam orice mâncare. Şi include şi florile pe care le poţi aduce în interior pentru a-ţi lumina casa.

Sursa: accu-chek.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.