Elevii de nota 10 la Știinţele naturii au acces gratuit la Zoo Oradea

0
306

Grădina zoologicăToţi elevii care studiază ştiinţe ale naturii şi au primit nota 10 ori un FB la această materie vor beneficia de intrare gratuită la Grădina Zoologică din Oradea, în baza carnetului de elev, a declarat directorul instituţiei, Bimbo-Szuhai Tibor, la lansarea proiectului “Grădina de nota 10”.

Proiectul se adresează şcolarilor din Oradea, începând cu clasa a III-a, (când se începe studiul ştiinţelor naturii). Timp de 30 de zile de la primirea notei maxime, copiii pot să viziteze gratuit Grădina zoologică. În prezent, Zoo Oradea adăposteşte în jur de 150 de specii şi 650 de exemplare.

“Orice grădină zoo din secolul XXI are obligaţia de a apropia copiii de natură. Un partener de nădejde este Inspectoratul Şcolar, care ne va ajuta cu distribuirea materialelor de informare”, a explicat directorul Grădinii Zoologice, citat de Agerpres.

Proiectul-pilot se derulează, deocamdată, până în data de 21 iunie 2015. Urmeaza să continue în a doua jumătate a anului şi probabil să fie extins la nivelul întregului judeţ Bihor.

Redeschiderea Grădinii Zoo modernizate a avut loc în mai 2013, după ample lucrări de extindere şi modernizare.

In valoare de patru milioane de euro. Au fost refăcute toate ţarcurile şi adăposturile; a fost dublată suprafaţa grădinii de la 3,5 hectare la 7,2 hectare, prin preluarea unui teren al fostelor sere de flori.

În luna decembrie 2014, administraţia Zoo Oardea a demarat un alt proiect de promovare intitulat “Părinţi adoptivi”.

Prin acest demers, părinţii adoptivi – persoane fizice sau juridice – plătesc 100, respectiv 500 de lei. Pentru aceasta sumă devin, timp de un an, părinţii adoptivi ai unui animal. Ei au drepturi speciale de două ori pe an, cu ocazia Zilei părinţilor adoptivi – una în aprilie, alta în octombrie. Atunci au intrare gratuită şi pot participa la activităţi de rutină cu animalele pe care le-au adoptat.

Până în prezent, toate cele 50 de “certificate” de adopţie s-au epuizat. Cei mai interesaţi au fost mai mulţi cetăţeni nu numai din Oradea, dar şi din alte oraşe sau străinătate, astfel că proiectul va fi extins.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here