Grabnic ajutător întru toate nevoile

0
203

sfantul-nicolaeÎn anul 2006, părinţii mei au schimbat sistemul de încălzire al locuinţei, montând o centrală de apartament. Lucrările au început în toamnă, însă obţinere tuturor avizelor pentru punerea în funcţiune a centralei, a durat atât de mult încât ne-a prins luna decembrie fără încălzire. Situaţia era îngrijorătoare cu atât mai mult cu cât locuia cu noi şi bunica mea, ea având vârsta de 89 de ani şi fiind bolnavă. Mă rugasem deja Sfântului Ierarh Nicolae, se apropia sărbătoarea sa, dar încă nu primisem nici o veste. Cu o zi înainte de prăznuire a Sfântului, m-am rugat la icoana din biserica parohiei noastră, spunându-i:

-Sfinte Nicolae nu se poate ca tu să nu răspunzi la rugăciuni! Cred că tu vrei să ne faci un dar chiar de ziua ta… Şi într-adevăr, a doua zi, în 6 decembrie la praznicul Sfântului Nicolae, comisia care trebuia să-şi de-a acordul final a venit, iar noi am putut avea o iarnă călduroasă atât la propriu cât şi la figurat.

În acea perioadă a anului, însă la începutul lunii decembrie a anului 2005, dimpreună cu două prietene am participat la Veneţia la o expoziţie iconografică. Ne-am pus mari speranţe în această expoziţie, am muncit foarte mult, am investit mulți bani şi nădăjduiam că vom reuşi să vindem cât mai multe icoane. În acest sens aveam promisiuni chiar de la cei care ne găzduiau. Însă după prima săptămână, cu toate că avea mulţi vizitatori, aceştia plecau fără să cumpere vreo icoană. De ziua Sfântului Nicolae, am pornit în căutarea bisericii San Nicolo, unde se afla o parte din moaştele a Sfântului Părinte. În cele din urmă după ce am găsit-o, ne-am oprit întristaţi înainte porţilor ei. Biserica era închisă. Însă nu ne-am pierdut nădejdea, deoarece ştiam că Sfântul Nicolae este grabnic ajutător în necazuri. Am început să citim în fiecare seară acatistul Sfântului Nicolae. În cea de-a doua săptămână dintr-o dată, icoanele au început să se vândă una după alta, astfel am plecat acasă fără să mai avem vreuna! Aveam atunci şi o altă cerere către Sfânt: L-am rugat să-mi de-a un „sfat” dacă trebuia sau nu să mă căsătoresc cu un băiat. Imediat ce am plecat de la biserică m-a învăluit o linişte extraordinară, care m-a însoţit în tot drumul spre casă. Întru acea linişte era cuprinsă despărţirea de băiat, lucru care pentru rugăciunile Sfântului Nicolae – s-a şi împlinit. Perioada următoare care a venit a fost una dintre cele mai liniştite perioada care le-am trăit. Cred cu tot sufletul că viaţa mea s-a schimbat datorită Minunatului Părinte. Îi mulţumesc Sfântului Nicolae.

„Minuni ale Sfântului Nicolae”

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here