Google modifică algoritmii de căutare pentru ca rezultatele să fie ușor accesate pe smartphone

0
102

elveszett-a-mobilja-a-google-segit-megtalalni_101479Google se pregătește să își modifice algoritmii motorului său de căutare. Rezultatele vor putea fi accesate mai ușor pe micile ecrane ale smartphone-urilor.

Cum oamenii dau tot mai multe căutări pe aparatele mobile, vrem să ne asigurăm că vor găsi conținuturi pertinente. In același timp, ele trebuie sa fie ușor de accesat. De asemenea trebuie sa aiba posibilitatea de a interacționa de pe cele mai mici ecrane mobile”, a explicat un purtător de cuvânt al Google.

Google încurajează deja de câtva timp administratorii site-urilor internet să își adapteze paginile la smartphone-uri. Ei le furnizeaza mijloace pentru testarea versiunii mobile a site-ului lor.

Din 21 aprilie, Google Search va concepe compatibilitatea paginilor cu ecranele mobile “ca pe unul din numeroșii factori ce ajută la clasarea căutărilor pe aparatele mobile”, a adăugat purtătorul de cuvânt. Modificarea va viza numai căutările efectuate de pe un smartphone și nu va schimba fundamental rezultatele. Acestea vor continua să ia în considerare pertinența și noutatea informațiilor de pe pagini, a arătat o sursă apropiată de grupul internet, relatează Agerpres.

Google păstrează secretul în privința algoritmilor ce guvernează rezultatele motorului său de căutare și îi modifică cu regularitate. Acest lucru a făcut unele site-uri să se plângă de faptul că s-au regăsit de la o zi la alta mult mai jos în lista de rezultate. Poziția pe aceste liste este esențială. Ea influențează frecvența accesărilor, majoritatea internauților mulțumindu-se cu informațiile apărute pe primele pagini de rezultate.

 Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here