Zece golfuri spectaculoase

0
2507

Golful este o parte a unui lac sau ocean care apele înaintează într-o deschizătură largă a uscatului și este înconjurată de pământ din trei părți.

Când golfurile sunt suficient de mari și destul de adânci, devin porturi naturale, care sunt adesea prezintă o mare importanță economică și strategică. Multe dintre marile orașe ale lumii au deschidere către un port natural. Publicația online Touropia arealizat un top cu cele mai spectaculoase zece golfuri, din lume.

Golful Fundy

– situat pe coasta atlantică a Canadei, este renumit pentru mareele sale care care au un nivel ridicat. Datorită formei unice a golfului, diferența de nivel a apei între maree și reflux poate să atingă până la 16 de metri. Una dintre cele mai bune locuri pentru a viziona mareele sunt Rocks Hopewell, o serie de turnuri de gresie, acoperite de copaci.

 Golful

Paradise Bay

-este unul din cele două locuri folosite de navele de croazieră pentru a staționa  în  Antarctica  ​- celălalt este Neko Port. Așadar, este unul din cele mai vizionate locuri de pe continentul de gheață. Golful este înconjurat de munți glaciari și stânci de gheață. Activitățile oferite de o astfel de croazieră includ plimbări printre aisberg-uri cu bărci gonflabile, o vizită la stația de cercetare chiliană, Bernardo O’Higgins, și fotografierea habitatelor pinguinilor.

golf1Bay of Islands

-este una dintre cele mai populare atractii turistice din Noua Zeelanda . Zona pitorească este formată din 144 insule, multe golfuri izolate și plaje întinse de nisip. Acest golf frumos se bucură de o abundență de viețitoare marine, inclusiv balene, pinguini, delfini și pestele spadă.

golf2Golful Kotor

-este situat în sud-vestul Muntenegrului,la Marea Adriatică. Este unul dintre cele mai frumoase golfuri din Europa și de multe ori confundat cu un fiord, dar este de fapt un canion scufundat râu. Malul idilic al Golfului Kotor este căptușit cu numeroase plaje, mai multe stațiuni turistice și pitoreștile orășele Risan, Perast și Kotor.

Golful Phang Nga

Situat la 95 de kilometri de insula Phuket, golful Phang Nga este unul dintre cele mai pitorești zone din Thailanda. Este compus din peșteri frumoase, grote acvatice și insule de calcar, dintre care unele ajung la 300 de metri înălțime.

 golf4

Victoria Harbour

– este o atracție turistică majoră în Hong Kong și unul dintre cele mai adânci porturi de containere din lume. Golful oferă o priveliște uimitoare ale zgârie-norilor din Hong Kong, pe de o parte, și a țărmului bazarului gigant Tsim Sha Tsui pe de altă parte. Victoria Harbour este, de asemenea, unul dintre cele mai aglomerate porturi din lume, cu sute de feriboturi, bărci de viteză, yacht-uri și ambarcațiuni cu vele. Una dintre cele mai bune moduri de a vedea portul este o croazieră pe Star Ferry.

golf5Portul Jackson

-este port natural din Sydney, considerat unul dintre cele mai frumoase frumoase  orașe cu deschidere la mare de pe pământ. Cu sute de  golfuri, plaje și căile navigabile, portul contribuie la frumusețea naturală a orașului Sydney. Portul conține de asemenea, două dintre cele mai renumite obiective turistice ale capitalei  Australiei: opera din Sydney și Sydney Harbour Bridge.

golf6San Francisco Bay

-este situat pe coasta californiană. Zona din jurul golfului, cunoscută sub numele de Bay Area, este al doilea cea mai mare zonă urbană din America de Vest; are aproximativ 8 milioane de locuitori. San Francisco este centrul financiar al Bay Area în timp ce San Jose este cel mai populat oraș. Golful conține multe insule, inclusiv insula mică Alcatraz, care a servit ca închisoare până la 1963.

golf7Guanabara Bay

-este un golf deosebit situat în sud-estul Braziliei. Golful este înconjurat de păduri tropicale, plaje, roci cu forme ciudate, munții Serra do Marl și cartierele din Rio de Janeiro. Golful a fost descoperit în ianuarie 1502 de exploratorul portughez Gaspar de Lemos care a numit Rio de Janeiro (Râul Ianuarie) crezând că este un râu mare. Numele Guanabara provine din dialectul Tupi-Guarani.

golf8Ha Long Bay sau Bay of Descending Dragons

-este situat în nordul Vietnamului, și apare ca un circuit de coastă, lung de 120 km. Golful este una dintre cele mai populare atracții turistice  din Vietnam. Este format din mii de insule, fiecare acoperite cu vegetație densă  de  junglă, formând un peisaj marin spectaculos de piloni de calcar.  Multe dintre insule sunt nelocuite, cu peșteri enorme, altele includ lacuri, în timp ce unele găzduiesc locuințele pescarilor.

golf9

Emanuela Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here