Probleme ale gingiilor

0
549
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
gingiile În cazul în care vă dor gingiile şi doriţi o ameliorare imediată puteţi merge la orice farmacie să cumpăraţi un tub de anestezic topic, cum ar fi benzocaina, sau puteţi încerca o gargară sau un masaj calmant al gingiilor.

Dar adevărata luptă pe care trebuie să o duceţi este aceea cu tartrul. Dacă vă controlaţi tartrul prin vizite regulate la dentist, vă spălaţi bine pe dinţi (folosiţi o periuţă cu perii moi şi aveţi grijă la linia gingiilor) şi utilizaţi aţa dentară ar trebui să nu mai aveţi probleme cu gingiile.

Amorţiţi gingiile

-Pentru a ameliora durerea şi a reduce inflamada, clătiţi-vă gura imp de 30 de secunde cu apă cu sare (o linguriţă de sare într-un ahar de apă caldă).
Alternativ, puteţi folosi pentru clătire apă oxigenată, diluată într-o cantitate egală de apă.

Aşa cum este şi cazul sării, apa oxigenată reduce durerea şi are efect antibacterian.
-Puneţi un pliculeţ umed de ceai pe zona dureroasă. Ceaiul con-ne acid tanic, un compus astringent puternic care reduce ţesuturile inflamate şi opreşte sângerarea.
-Aplicaţi un pachet de gheaţă (înfăşurat într-un prosop) pe obraz, e partea dureroasă. Gheaţa ajută la reducerea inflamaţiei, iar frigul ac-onează şi ca un anestezic local. Uleiul de cuişoare şi gelul de dinţi entru bebeluşi pot fi de folos într-un episod de durere acută.
-Tamponaţi-vă gingiile cu o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă. Bicarbonatul omoară germenii şi neutralizează acizii pe care aceştia îi secretă, deşi o cantitate prea mare de bicarbonat poate afecta ţesutul
ngival.

Frecţionaţi pentru confort

-Ce trebuie :ă faceţi atunci când vă dor muşchii? Să îi masaţi. Iar gingiile beneficiază şi ele în urma masajului. Prindeţi gingia între degetul mare şi arătător şi faceţi un masaj uşor prin strângere. Acest masaj îmbunătăţeşte circulaţia sanguină în ţesutul dureros, inflamat, aju -tand gingiile să se vindece mai uşor.
-Pentru a spori efectul calmant al masajului gingiilor, încercaţi să faceţi ceea ce recomandă practicanţii medicinei ayurvedice: masaţi gingiile cu ulei de cocos.

Ce este în neregulă

Aveţi gingiile umflate? Sângerează atunci când vă spălaţi pe dinţi? Probabil aveţi gingivită, o formă de inflamaţie a gingiilor provocată de tartru, stratul lipicios de particule din mâncare care se acumulează pe dinţi. Tartrul irită gingiile. Dacă nu este înlăturat prin periere şi curăţare, se poate transforma în depozite minerale tari care sunt şi mai iritante (şi care nu pot fi înlăturate decât de către dentist). Netratată, gingivită duce în final la boala gingiilor, în care gingiile se retrag din jurul dinţilor. Buzunarele formate sunt pline de germeni şi duc la apariţia abceselor şi halenei cronice, putând chiar face ca dinţii să se slăbească şi să cadă.

Ar trebui să-mi sun dentistul?

Dacă în mod normal aveţi dinţii curăţaţi şi examinaţi profesional de două ori pe an, atunci o iritaţie minoră a gingiilor nu ar trebui să necesite o vizită la dentist, ci doar un avertisment că trebuie să acordaţi mai multă atenţie periatului şi curăţatului dinţilor. Faceţi o programare la dentist dacă observaţi o modificare a stării gingiilor sau dacă încep să sângereze. In cazul unei dureri acute, mergeţi imediat la dentist, în special dacă aveţi febră şi ganglionii limfatici de la nivelul gâtului inflamaţi. Puteţi avea un abces care necesită tratament de urgenţă.

mulator dentar de lemn, pe care îl puteţi cumpăra de la orice farmacie. Puneţi-1 între doi dinţi, orientaţi-1 astfel încât să fie la un unghi de 45 de grade faţă de linia gingiilor, rotiţi uşor timp de câteva secunde, şi apoi treceţi la următorii doi dinţi.
-Cumpăraţi un irigator oral (duş pentru cavitatea bucală) cum ar fi Interplak şi folosiţi apa sub presiune pentru a curăţa şi masa dinţii si gingiile în locurile în care nu puteţi ajunge cu periuţa. Periuţele electrice sunt, de asemenea, o soluţie. Capetele mici, rotative, pot ajunge şi în acele locuri din spatele gurii mai greu accesibile.
-Gălbenelele, un remediu folosit de mult timp pentru vindecarea diferitelor leziuni, ar putea fi de ajutor reducând inflamaţia gingiilor dureroase. Pur şi simplu, masaţi gingiile cu tinctură de gălbenele.

Curăţaţi si faceţi gargară

Încercaţi produsul numit Gengigel produs de către Oraldent. Este comercializat în unele farmacii şi online. Acesta este un gel pentru îngrijirea gurii şi gingiilor care are la bază o substanţă naturală ce poate fi găsită în ţesuturi (cartilaj, lichid sinovial şi piele) şi care stimulează producţia de ţesut nou, sănătos atunci când este folosit pe gingii.
-Se spune că foarte eficientă împotriva gingivitei este clătirea gurii cu ceai de muşeţel.

Puneţi pur şi simplu o cană de apă caldă peste trei linguriţe de muşeţel, lăsaţi în repaus 10 minute, strecuraţi şi răciţi. Preparaţi o cantitate mai mare şi păstraţi-o în frigider.
-Apele de gură comerciale pot fi de asemenea de ajutor pentru vindecarea gingiilor inflamate. Alegeţi un produs care să conţină cloru-ră de cetilpiridină sau bromură de domiphen. S-a demonstrat că aceste ingrediente îndepărtează tartrul. Anbesol lichid conţine clo-rură de cetilpiridină, iar Scope, ambele ingrediente. Aveţi grijă pentru că aceste produse sunt pe bază de alcool. Folosirea lor îndelungata nu este recomandată pentru că măreşte riscul apariţiei de cancer oral.

1001 de remedii casnice, Reader’ s Digest

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here