Gimnastul Marian Drăgulescu și-a reluat activitatea: La anul voi începe să particip şi la competiţii

0
144

119Multiplul campion mondial şi european Marian Drăgulescu a declarat, pentru Agerpres, că a reluat treptat activitatea de mare performanţă şi plănuieşte să revină în concursurile oficiale începând cu 2015, pentru a ajuta echipa masculină să se califice la JO 2016 de la Rio de Janeiro

”Vreau să revin în activitate pentru JO 2016 de la Rio. Dimineaţă fac antrenamente cu lotul olimpic şi după amiază antrenez copii la Steaua. La anul voi începe să particip şi la competiţii. Depinde şi cât de repede îmi revin la o formă fizică foarte bună. Nivelul a crescut foarte mult la gimnastica masculină, trebuie să învăţ anumite elemente mai dificile, combinaţii de exerciţii, aşa că nu ştiu unde o să mă situez. Dar sper ca într-un an să pot face exerciţiile în aşa fel încât să am pretenţii să câştig medalii la concursurile internaţionale”, a declarat Marian Drăgulescu, prezent la adunarea generală a Federaţiei Române de Gimnastică de vineri.

”Atât timp cât faci ceea ce-ţi place, nu se simte. Îmi place şi să antrenez şi îmi place să fac şi mişcare. E foarte posibil, mai ales că în 2011/2012 făceam 6 aparate şi am ajutat la calificarea echipei României la JO şi tot aşa mă gândesc să pun umărul cât mai mult la o nouă calificare. Nu suntem foarte mulţi, în lot am mai rămas 8 sportivi, aşa că va fi extraordinar de greu, dacă nu pun umărul şi eu. Voi face sol şi sărituri la nivelul cel mai înalt pentru a câştiga medalie, iar la celelalte aparate îmi voi aduce contribuţia pentru echipă la calificare”, a mărturisit  Marian Drăgulescu, care a adăugat că este conștient că are mult de recuperat.

La sărituri, unde Drăgulescu a dominat ierarhiile mondiale cu o execuţie care îi poartă numele, are nevoie acum de ceva mai dificil pentru a râvni la aur: ”Săritura mea mai e competitivă doar de la locul 2 în jos. Ca să mă bat pentru locul întâi trebuie să învăţ două sărituri absolut noi. Va fi foarte greu, dar e o provocare uriaşă pe care mi-o doresc”.

Drăgulescu a trecut peste episodul dezamăgitor dinaintea JO 2012, când nu a reuşit să convingă antrenorii că merită să meargă la Londra.

”Timpul vindecă totul. M-am liniştit, din punct de vedere medical stau mai bine, a fost o pauză care mi-a fost de folos. Mi-a revenit plăcerea şi dorinţa de a intra din nou în sală, s-au liniştit toate lucrurile, sunt relaxat acum, detaşat şi mi-am pus foarte bine ideile în minte cu ce îmi doresc să fac în viitor”, a mai spus gimnastul.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.