FRUMUSEŢILE PĂMÂNTULUI: ”Gheizerul zburător” din Nevada | GALERIE FOTO

0
2220
Gheizer_5În Statele Unite există un loc unic în lume, atât în privinţa frumuseţii ireale a peisajului, cât şi ca mod de formare. Situat la 30 de kilometri nord de orașul  Gerlach din Nevada, ”Fly Geyser” este o creaţie involuntară a omului desăvârşită de natură.

Gheizerul din Nevada nu s-a format natural. El a fost creat accidental în 1964 când o companie de energie geotermică a efectuat săpături în zonă. Pentru că s-a constat că locul nu este tocmai bun pentru a fi exploatat la nivel industrial, lucrările au fost abandonate. În timp apa care s-a revărsat a creat unul din cele mai frumoase locuri de pe pământ.

Gheizerul din Nevada
”Fly Geyser” este situat pe o propritatete privată; el este înconjurat de un gard și păzit. Vizitatorii pot vedea gheizerul numai cu programare și acordul propritarului.

Gheizerele sunt izvoare intermitente de apă fierbinte de origine vulcanică ce aruncă apă la mare înălțime la intervale egale de timp. Gheizerele active mari sunt o raritate în lume.

Gheizer_5
Puterea apei geotermale poate fi transformată în electricitate în centralele specializate. În Islanda 80% din energia electrică provine din surse geotermale.

Gheizer_4

Gheizer_3

Gheizer_2

Gheizer_1

Gheizer_8

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.