Festivalul „Serile Filmului Românesc Timpul” începe la Iași

0
184
 George MihăițăFestivalul „Serile Filmului Românesc Timpul” începe miercuri la Iași cu o gală la Teatrul „Luceafărul”, întâlniri cu actori, regizori și filme românești de cinci stele.

„Serile Filmului Românesc Timpul” se deschid cu o gală dedicată actorului George Mihăiță. Alături de actor, la evenimentul cultural vor participa Vladimir Găitan, Ileana Popovici, Irina Margareta Nistor. Un moment important al serii va fi acela când George Mihăiță va fi premiat de Institutul Cultural Român. Premiul constituie un gest de recunoaștere pentru întreaga activitate cinematografică de până acum.

Alături de distincția ICR, George Mihăiță va primi trofeul SFR Timpul, ediția a VI-a.
Aceasta este ediția ce îi este dedicată, cu două seri în care vor fi difuzate filme în care a făcut roluri remarcabile.

Seara de gală va fi prezentată de directorul festivalului, Andrei Giurgia, și actorul Adrian Păduraru, ambasadorul cultural al festivalului. Seara începe de la ora 19.00, după vizionarea filmului „Accident”. În continuarea programului, după decernarea premiului ICR și a trofeului SFR Timpul, va fi difuzat filmul „Reconstituirea”. Acesta este considerat de critici drept cel mai bun film românesc din toate timpurile.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.