Gândul bun e o forță

0
335
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

OameniPe oameni îi schimbă gândurile și faptele bune – Devin mai calzi, mai umani, stau aproape de tine – Oamenii se transformă prin bunătate și iubire – Omul te simte când disimulezi, te simte când ești sincer

Pildă despre un tâlhar pe care l-a schimbat bunătatea

„Un tâlhar s-a hotărât să prade o mănăstire. Seara, pe la amurg, s-a apropiat de porți – și l-a văzut de pe zid o călugăriță.
– Vai! – a strigat aceasta, începând în grabă să tragă clopotele. Surorilor, veniți încoace repede! A rămas un părinte afară, stă acolo și nu poate să intre!
Toate au dat fuga, au deschis porțile, l-au întâmpinat cu lumânări, cu cinstire. Tâlharul s-a pierdut cu firea și nu știa ce să mai facă. ‘Eu am venit să fac rău și ele mă primesc atât de frumos’, se mira el – și a fost atât de cutremurat încât s-a pocăit îndată.
Atât de mare este puterea gândului bun, că poate schimba până și cugetul aproapelui.”
„Apa vieții – 300 de istorioare cu tâlc duhovnicesc”, Editura Sophia

Oamenii învață de la oameni

Uneori, ne confruntăm cu oameni violenți, deciși să ne facă rău, agresivi verbal sau care îndreaptă gânduri neplăcute asupra noastră. Câteodată, aceștia ne cunosc de mai multă vreme sau ne întâlnesc pentru prima oară. Că-i știm ca prieteni, colegi, vecini sau că-i întâlnim întâmplător la o coadă la magazin sau la o manifestare, ei sunt cei cu care socializăm și interacționăm, ei fac parte din universul nostru. Să le găsim scuze sau circumstanțe atenuante întotdeauna, încurajându-i astfel să perpetueze comportamentul urât, nu este o soluție nici pentru ei, nici pentru noi.

Oamenii răutăcioși nu se vor îndrepta dacă noi continuăm să-i iertăm. Și nici noi nu ne vom simți bine fiindcă ei vor continua să ne facă rău. Cel mai indicat este să-i facem cumva să înțeleagă că procedează greșit, fie atrăgându-le atenția direct, fie printr-o reacție pozitivă la care ei nu se așteaptă. Călugărițele l-au surprins pe tâlhar prin gestul de a-l primi în mănăstire. Au făcut astfel apel la conștiința lui. Au răspuns la o posibilă răutate cu bunătate.

Gândul bun e o forță

Când te duci spre cineva cu gânduri bune, când nu răspunzi la ură cu ură, ci cu bunătate, cel răuvoitor își va pune întrebări și, cunoscându-te văzându-te așa cum ești, vrând-nevrând va începe să se poarte diferit. Să răspunzi la zâmbet cu zâmbet e ușor, e o reacție naturală. E atât de firească încât uităm uneori de ea. Să fii tu cel care începe să zâmbească este un pas pe care nu mulți se gândesc să-l facă sau nu știu cum. Inițiază tu o legătură frumoasă! Fă tu primul pas!

O îmbrățișare, o mână întinsă, un zâmbet. De obicei, oamenii se schimbă datorită acestor interacțiuni cu oameni spontani, blânzi, calzi, care expun ce au ei mai senin în sufletul lor minunat. Oamenii învață de la oameni. Cum pe un copil îl educă un adult, pe adult îl educă o mare personalitate. Se educă singur, da, dar are modele care să-l inspire. Un om mare posedă forța gândului și multe calități. Cu cât este mai evoluat, cu atât este mai bun și mai înțelept. Și, da, gândul bun are o forță nebănuită, el poate transforma răul în bine! Gândește-te la asta!

Te invit să citești și O privire spre interior.

Doamne ajută!

Mihaela Mușetescu