FRUMUSEȚILE PĂMÂNTULUI. Peștera de gheață din Kamceatka, curcubeul din măruntaiele pământului | GALERIE FOTO

0
764

pestera-22Peștera de gheață din Kamceatka. În adâncul ghețarului din jurul Vulcanul Mutnovsky din Rusia există o peșteră unică în lume.

Tavanul acesteia reflectă toate culorile curcubeului, este vorba despre un efect creat de razele soarelui care pătrund prin stratul de gheață.

Peștera de gheață din Kamceatka

Peștera de gheață din Kamceatka. Chiar dacă pereţii ei sunt reci ca gheaţa, în spatele se simte căldură vulcanică ce mocnește în adâncuri.

Peștera se întinde pe aproape un kilometru și a fost formată de un izvor de apa fierbinte care curge pe sub straturile de gheață de pe flancurile vulcanului Mutnovsky.

Cum în ultima vreme încălzirea globală s-a simțit din plin și în zona vulcanilor din Kamceatka. Tavanul de gheață al peșterii permite acum luminii soarelui să treacă, iar efectul este unul de o uimitoare frumusețe.

Fotografiile realizate de Denis Budkov, Natalia Balentsova sau S. Krasnoshekov au reușit să surprindă spectacolul pe care soarele îl crează în peștera siberiană.

pestera-21

pestera-20pestera-19pestera-18pestera-17pestera-16pestera-15pestera-14pestera-13pestera-12pestera-11pestera-10pestera-9pestera-8pestera-7_1pestera-5_1pestera-4_1pestera-3_1pestera-2_2pestera-1_2

Ana Grama 

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.