Frumusețile Pământului: Cinci minuni naturale ce îți taie respirația | GALERIE FOTO

0
828

KawahIjen

Cinci minuni naturale, locuri care par ireale prin frumusețea lor, care sunt excepționale și ciudate în același timp, sunt trecute în revistă de 7sur7.be.

El Bosque Sumergido este o pădure acoperită de ape cu peste 60 de chiparoși. Se păstrează perfect sub apele lacului Traful din Patagonia. Pădurea s-a scufundat ca urmare a unui cutremur produs în regiunea Osorno din Chile, când Cerro Bayo (un munte din zonă) s-a dislocat și alunecarea terenului a împins o parte din pădure sub apele lacului, relatează Agerpres.

ElBosqueSumergido
Chocolate Hills (Dealurile de ciocolată) se află pe insula Bohol din Filipine. Ele cuprind 1.268 de dealuri în formă de con rotunjit, de aceeași mărime, răspândite pe mai mult de 50 de kilometri pătrați, care devin maro în timpul sezonului uscat. Această culoare le-a adus numele de Chocolate Hills. Această formațiune geologică extrem de rară a fost propusă de statul Filipine pentru înscrierea în Patrimoniul mondial.

chocolatehills

Kliluk, lacul pătat, este situat în Canada. El conține cele mai mari cantități de sodiu, magneziu și sulfați de calciu din lume, dar și multe minerale, cum ar fi argint, titan și alți sulfați. Localnicii consideră că lacul este sacru și unii din ei au intenționat în trecut să construiască un centru de relaxare, acțiune nerealizată până în prezent.

000085ea

The Wave (Valul) este o formațiune stâncoasă de gresie aflată la granița dintre statele Arizona și Utah. Situate în apropierea de orașul Page, stâncile multicolore variază între roșu, roz și alb. Diferitele straturi de gresie au fost modelate de vânt, ajungând să aibă aspectul de val.

TheWave
Vulcanul Kawah Ijen se află în insula Java din Indonezia, fiind cunoscut pentru lacul său extrem de acid (cu un pH în jur de 0,2), dar are și o particularitate ciudată: aruncă “lavă albastră”. “Versanții săi sunt luminați de scurgeri de lavă pe care se văd minunate flăcări albastre. Culoarea nu provine de la lava însăși, ci de la vaporii de sulf care ies din craterul vulcanului Kawah Ijen cu o temperatură de 200 de grade Celsius. Când se aprind seara, gazele produc flăcări de un albastru electric ce pot avea 5 metri înălțime. Versanții vulcanului capătă atunci un aspect spectral absolut ireal”, scrie Genside.

kawah-ijen

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here