Frumuseţea slujbelor ortodoxe

0
136

potirCăzut prizonier pe Volga, la începutul anului 1943, împreună cu zeci de mii de ostaşi, părintele Dimitrie Bejan şi-a dus mai departe crucea rânduită de Hristos, cu aceeaşi demnitate şi corectitudine, răbdând grele şi nenumărate suferinţe timp de şapte ani de zile în multe lagăre de concentrare şi de muncă, atât în Siberia, cât şi în Rusia.

Împreună cu 23 de preoţi militari, la care se adăugau alte mii de prizonieri de alte naţionalităţi a îndrăznit să săvârşească Sfânta Liturghie pentru prizonierii români în lagărul de la Oranki.

Catolicii şi ceilalţi eterodocşi care asistau spuneau cu ochii în lacrimi, mişcaţi de frumuseţea Liturghiei ortodoxe: „N-am ştiut ce frumoase sunt slujbele în Biserica Ortodoxă! Am învăţat multă carte, dar nimeni nu ne-a vorbit despre mistica şi fumuseţea slujbelor ortodoxe. Slujba ortodoxă este plină şi de bucurie şi de cântări frumoase!”

„Istorioare duhovniceşti”, arhimandrit Ioanichie Bălan

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]  [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.