Pomelo – Frumusețe și sănătate

0
233

pomeloPomelo – Frumusețe și sănătate

Cosmetică naturistă

Pomelo este un aliment relativ nou pe piaţa ro­mâ­neas­că, deşi e văr primar cu lămâia şi portocala. Importanţa lui pen­tru sănăta­te şi frumuseţe nu este apre­ciată pe cât merită. Pomelo poate fi fo­losit în com­poziţia măştilor pentru faţă, deoarece sucul lui întinereşte, hidra­tează şi hră­neşte tenul cu vitamine. În timpul iernii pielea capătă un aspect mai tânăr şi mai strălucitor, prin simpla ştergere cu suc de pomelo. Tenul gras se şterge cu suc curat, iar cel normal şi uscat – cu sucul diluat cu apă fiartă, în raport de 1:1.

Pomelo – Mască hidratantă

O lingură de piure din pul­pă de pomelo se amestecă cu o lingură de brânză de vaci şi o linguriță de miere de al­bi­ne. Pasta obţinută se aplică pe faţă, pentru 15-20 de mi­nute. Se clăteşte cu apă căl­duţă, după care se freacă tenul, uşurel, cu cuburi de ghea­ţă făcute din apă minerală.

Loțiune pentru tenul gras

Se zdrobesc 3-4 felii de fruct şi se pun într-un borcănel de sticlă. Dea­supra se toarnă ţuică, astfel încât pulpa să fie acoperită cu 2 cm de lichid. Se lasă la macerat două săptămâni, agitân­du-se de două ori pe zi. Se strecoară şi se foloseşte pentru curăţarea tenului, diluată cu apă fiartă 1:1.

Mască nutritivă universală

Se amestecă o felie de pomelo to­ca­tă, cu o linguriţă suc de lămâie şi puţin ulei de măsline. Se aplică pe faţă, timp de 15 minute. Se clăteşte cu apă caldă, apoi se spală obrazul cu apă rece şi se unge cu cremă hidratantă.

Mască de pomelo cu sare

Se amestecă bine o linguriță de mie­re de albine (de preferat lichidă) cu o linguriță de amidon şi o linguriță de sare iodată sau sare de mare. Se adaugă, treptat, o lingură de pulpă de pomelo tocat şi, da­că pie­lea este hipersen­sibilă sau foarte uscată, o linguriță de lapte cald. Masca se apli­că pe faţă în mai multe stra­turi, rând pe rând, până când se consumă tot amestecul. Se ţine pe faţă 25 de mi­nute. Dacă apare o senzaţie de ustu­ri­me, se spală după 10-15 minute, sau atunci când apare disconfortul. Cele mai bune rezultate se obţin dacă se fac 10 proceduri, în 20 de zile, cu pauză de o zi între aplicări.

Revista ”Formula As”

Vă invităm să aflați mai multe informații despre fructe și legume la rubrica Stil de viață.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here