Arome tropicale, leacuri universale

0
282

fructele exoticeFructele exotice și beneficiile lor

Curmalele și smochinele – Fructele exotice cu cea mai mare căutare – Beneficii și recomandări

Curmalele

Fructe exotice produse de o specie de palmier, curmalele sunt nu numai gustoase, dar reprezintă și o sursă importantă de carbohidrați. Sunt bune energizante și stimulante. Au un conținut de până la 70% fructoza – înlocuitor ideal al zaharului pentru persoanele dependente de dulciuri.

Numărându-se printre fructele exotice cu cel mai bogat conținut de fier, curmalele uscate sunt un ajutor de nădejde pentru fetele și femeile expuse anemiilor feriprive, atât pe durata ciclului menstrual, cât și odată cu apropierea menopauzei. Trebuie incluse în dieta zilnică. Doar șapte curmale asigură mare parte din necesarul zilnic de fier.fructele exotice curmale

Cei care doresc să se ia câteva kilograme în greutate pot să consume cu încredere ca desert aceste fructe bogate în calciu, potasiu, fosfor, magneziu şi caroten. Ele sunt un bun remediu și în afecțiunile digestive. Persoanele astenice sau aflate în convalescență se pot bucura de calitățile lor revigorante.

Curmalele întăresc imunitatea și sunt energetice. O gustare de curmale, asezonată cu puțin susan, constituie o sursă de acizi grași polinesaturați și de proteine. Dieta bogată în curmale îmbunătățește activitatea cardiacă. Curmalele printre fructele exotice care combat anemia și insomniile, putând înlocui zahărul și dulciurile rafinate. La cumpărare, evitați curmalele gălbui, cu aspect uscat, ca să puteți avea certitudinea că sunt fragede. Nu se recomandă în cazul diabeticilor!

Smochinele

Fructele de smochin erau adorate de vechii greci, iar romanii, la rândul lor, le considerau sacre. Și fructele uscate de smochin au calități curative deosebite datorită aportului de fier, fosfor, calciu, potasiu, vitaminele A, C și B6, vitamine ușor asimilabile. 100 g de smochine conțin aproape de două ori mai mult calciu decât laptele.fructele exotice smochine

Iată și alte beneficii terapeutice de reținut:

– ajută la detoxifierea organismului și sunt utile în curele de slăbit, datorită conținutului de fibre hrănitoare. Acestea țin departe senzația de foame. Doar șase smochine vă pot asigura aproape jumătate din necesarul zilnic de fibre.

– magneziul din smochine este de folos funcționării optime a sistemului nervos;

– ajută la oxigenarea celulelor și ține departe radicalii liberi;

– previn cancerul datorită conținutului de benzaldehida, un puternic agent anticancerigen;

– recunoscute ca fructe foarte energetice (215 kcal la 100 g), smochinele sunt alimente care au avantajul că se digeră ușor.

–  introduse în dieta, combat constipația, tulburările digestive, furunculoza, previn anemia și diferite forme de cancer.

Mai multe despre plante găsiți la rubrica Sănătate.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.