Frescele unei mânăstriri din Tibet, restaurate de China | FOTO

0
402

Frescele Mânăstirii LabrangFrescele Mânăstirii Labrang, o proeminentă mânăstire budistă tibetană din provincia Gansu din nord-vestul Chinei, vor fi restaurate, începând din luna aprilie, în cadrul unui plan mai amplu care vizează refacerea lăcaşului de cult.

Potrivit agenţiei Xinhua, citată de Agerpres, banii necesari pentru restaurare, peste 1,6 milioane de dolari, sunt alocaţi de China. Lucrările vor fi realizate pe parcursul a doui ani, cu accent pe conservarea relicvelor mânăstirii. Frescele s-au degradat în urma eroziunii naturale din ultimii 300 ani.

Planul de restaurare a fost elaborat de Academia Dunhuang, specializată în cercetarea şi restaurarea de picturi murale. Acesta a fost aprobat de Administraţia de Stat a Patrimoniului Cultural în iunie 2014.

Mânăstirea este una dintre cele şase temple ale sectei Gelug a budismului tibetan. Ea este situată la intersecţia a patru mari culturi asiatice – tibetană, mongolă, Han şi Hui – şi a fost una dintre cele mai mari universităţi monahale budiste. Acest lăcaş de cult are la cel mai mare număr de călugări din afara Regiunii Autonome Tibet.

201201180089
Shigatse_Monks,_Tibet PAG 384 XXX

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here