Momente de referință din istoria universală – Francisco Pizarro este omorât

0
207
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Francisco Pizarro

Este un mister al istoriei universale cum Francisco Pizarro, fiul nelegitim al unui înalt oficial, în ianuarie 1531 a reuşit cu numai trei vase, 180 de oameni şi 37 de cai să cucerească imperiul de milioane, Peru.

L-a luat captiv pe conducătorul incaşilor, Atahualpa, şi i-a promis libertatea dacă îi va umple o întreagă cameră cu aur pur. Conducătorul incaş, de bună-credinţă, i-a adus aurul. Cu toate acestea Pizzaro l-a condamnat la moarte, iar la 15 noiembrie a năvălit în Cuzco, capitala ţării fără de conducător.

Curând după aceea, a izbucnit o răscoală a incaşilor. Cei trei fraţi ai lui Pizzaro au fost închişi în Cuzco, unul dintre ei fiind doborât în lupte. Un acolit al lui Pizarro, Almagro, a cucerit oraşul autoproclamându-se conducătorul statului.

Pizarro l-a înfrânt şi l-a condamnat la moarte. Insă trei ani mai târziu, la 26 iunie 1541, va fi ucis de rudele lui Almagro. Fratele lui Francisco Pizarro, Gonzalo, a dobândit o parte din moştenirea stăpânirii; în următorii ani a explorat regiunea Amazonului.

“1000 de ani. Momente de referință din istoria universală”, Editura Aquila

Jurnal Spiritual