Fost elev al Liceului de Artă, cu expoziţie personală la Milano

0
142

Icoanele bizantine contemporane au reprezentat un mare succes pentru artistul Bogdan Solomenco

EXPOZCasa de Cultură a Lumii din Milano a găzduit până săptămâna trecută o expoziţie de icoane a artistului tulcean Bogdan Solomenco, fost elev al Liceului de Artă „George Georgescu” din Tulcea. Vernisajul s-a bucurat de prezenţa lui Novo Umberto Maerna, consilier cu mandat pentru cultură la Provincia Milano şi a actorului Enzo Iacchetti, cunoscut publicului ca prezentator al progra­mului „Striscia la Notizia”.

Bogdan Solomenco are 29 de ani, este originar din Tulcea şi a fost elevul Liceului de Artă „George Georgescu” în urmă cu zece ani.

„Sunt foarte mulţumit de această expoziţie, chiar dacă este o mică parte din ce fac eu. O parte dintre cei care cumpără icoane o fac pentru a-şi decora casa şi atunci apare automat un conflict la nivel de culoare sau de expresie. Însă arta bizantină are reguli foarte stricte şi asta scoate oarecum icoana din sfera comer­cia­lă”, a spus în dis­cur­sul de prezentare, Bogdan Solomenco şi a ţinut să explice o serie de particularităţi ale iconografiei după ce a fost întrebat de nenumărate ori „De ce sfinţii nu zâmbesc în icoane?” ori despre culorile folosite.

„Pentru noi, cei de la Liceul de Artă din Tulcea, este încă un motiv de mândrie că foşti elevi ai liceului au ales arta şi au succes chiar şi peste hotare”, a declarat Traian Oancea, directorul Liceului de Artă „George Georgescu”.

Sursa: obiectivtulcea.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here