Fortăreaţa Kufstein

0
406

fortareata2Fortăreaţa Kufstein  a fost menţionată încă din 1205, când era sub puterea eparhiei Regensburg. După ce  Kufstein a primit statutul de oraş din partea bavarezilor, în 1393, fortăreaţa ridicată pe un afloriment stâncos abrupt a fost reconstruită în stil gotic în 1415 şi extinsă pentru a face o face inexpungabilă.

Unsprezece ani mai târziu, împăratul Maximilian I a fost obligat să-şi cucerească propria fortăreaţă “inexpungabilă”. În timpul Războiului Landshut de succesiune. Maximilian a anexat regiunile Bavaria şi Tirol de-a lungul râului Inn, inclusiv Kufstein. Totuşi, comandantul fortăreţei, Hans von Pienzenau, se alăturase familiei Wittelbach, opunându-se, astfel, împăratului, care a fost nevoit să asedieze fortăreaţa. Peinzenau a cedat doar când fortăreaţa a fost atacată de cele mai mari două turnuri din Germania. El a fost decapitat în faţa împăratului.

Maximilian a renovat fortăreaţa şi a extins masivul Kaiserturm sau Turnul Împăratului în 1518 – 1519. Acesta avea o sală pentru întreceri cavalereşti şi o sală de scrimă la primul nivel, un amplasament de turnuri mai sus, iar deasupra o serie de celule care au servit ca închisoare de stat între 1778 şi 1865. Pe lângă cele două turnuri mai mici şi turnul rotund, Maximilian a construit cea mai importantă parte a fortăreţei care domină oraşul.

Fortăreaţa a fost extinsă în secolul al XVII-lea. Atunci a fost folosită ca o fortăreaţă militară mai modernă, în care puteau acţiona cele mai noi arme de foc. Era deja dotată cu mai multe baterii şi un bastion cu cazemate îndepărtate, în formă de săgeată, aşa-numitul Josefburg. Deşi fortăreaţa Kufstein era bine protejată, soarta ei nu a fost la fel. Bavarezii au cucerit-o şi au stăpânit-o din 1703 până în 1805, trasnformând-o din nou în ocupaţie austriacă,  în 1814.

Castele şi palate din Europa, Ulrike Schöber

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here