Fluierul păstorului: primul instrument muzical

0
888

fluierFluierul Păstorului și muzica sufletului

 Fluierul Păstorului- Știați că primul instrument muzical a fost fluierul păstorului?

Se pare că din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să facă muzică într-un fel sau altul, motiv pentru care și-a făcut apariția și primul instrument muzical.

Potrivit unui mit de origine greacă, Pan a fost cel care a oftat printr-o trestie de pe malul unui rău şi şi-a auzit răsuflarea producând un sunet precum un bocet trist. Le-a rupt în lungimi inegale după care le-a legat împreună, rezultând primul instrument muzical.

Conform http://www.descopera.ro, muzica avea o semnificaţie religioasă şi era împărtăşită de spectatori care dansau, aplaudau sau cântau. Legenda lui Pan cu trestia sugerează modul în care omul a avut prima idee de a face un instrument muzical. El poate să fi imitat sunetele naturii sau a utilizat articole din natură pentru a crea muzică.

Primele instrumente musicale – au luat forma unor tobe

Ceva mai târziu, ființa umană a pus bazele unor intrumente musicale pe bază de suflat, realizate din coarnele animalelor. Apoi, după o perioadă de timp în care omul și-a antrenat urechea muzicală, s-a început a se utilize trestia și stuful. Acestea aveau rolul de a emite tonuri mai calde și mai delicate.

“Nu în ultimul rând, omul a descoperit cum să folosească corzile inventând harpă care la rândul ei a ajutat să fie dezvoltate şi alte instrumente”, ne mai informează specialiștii.

O serie de instrumente muzicale orientale au fost aduse în perioada Evului Mediu. Astfel, în combinație cu alte instrumente folk existente în Europa, au luat naștere instrumentele utilizate în zilele noastre.

Alexandra G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here