Florin Piersic, Doctor Honoris Cauza Artis la Universitatea de Vest din Timişoara

0
382

Florin-Piersic-a-devenit-Doctor-Honoris-Causa-Artis-al-Universitatii-de-Vest-Timisoara-4-600x400-7Actorul Florin Piersic a primit cea mai înaltă distincţie pe care o poate oferi o universitate din România – titlul de Doctor Honoris Cauza Artis al Universității de Vest din Timişoara.

„Mai mulţi prieteni mi-au spus că dacă vin aici să îmi scriu un discurs pe care să îl citesc, nu să vorbesc liber. De ce? Pentru că tu o iei pe arătură, vorbeşti prea mult, mi-au spus aceştia. Când am aflat că voi primi titlul am crezut iniţial că e o glumă. Am jucat un nou rol în viaţă, de Honoris Causa”, a glumit Florin Piersic.

El a adăugat că e încântat de cum a fost „îmbrăcat, mai fain ca Mărgelatu” de gazde, desigur făcând referire la roba pe care fiecare Doctor Honoris Causa o primeşte la decernarea titlului. „Am acasă nenumărate diplome primite, dar parcă niciuna nu e aşa frumoasă ca asta”, a mai spus maestrul, cu lacrimi în ochi, scrie Timis Online.

„Atunci când vorbeşti despre Florin Piersic ai o mare problema. Nu ştii de unde să începi, cu ce începi şi ce vei spune despre el. În cei 57 de ani de carieră a reuşit să transmită publicului emoţii. El a ştiut să se identifice cu personajele sale”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Îndrăgitul actor a dezvăluit la Timișoara că se gândește să lanseze „o cărticică ce va fi de aproape 500 de pagini”. Ea se va intitula ”Fereastra sufletului meu este deschisă”.

Florin Piersic mai deţine şi titlul Steaua României în grad de cavaler. Acesta este cetăţean de onoare al oraşului Nazaret.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here