Florile de cartof, un medicament natural

0
907
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

florile de cartofFlorile de cartof, un medicament natural

Dacă respectaţi cu stricteţe dozele, vă urmăriţi atent reacţiile organismului şi cereţi sfaturile unui specialist, tratamentele cu flori de cartofi pot deveni un aliat de folos.

Când apare o problemă de sănătate pe care vrem să o rezolvăm cu ajutorul leacurilor din cămară, în primul rând ne gândim la ceapă, usturoi, varză. Mai puţin la cartofi, deşi bulbii galbeni, roz sau violacei au, şi ei, putere terapeutică. Ei conțin 32 de microelemente, între care la loc de frunte se află potasiul – baza sănătăţii inimii.

Cum folosim florile de cartof

Florile de cartof se spală, se toacă şi se pun într-un borcan sau într-o sticlă cu gâtul larg, până aproape de gura vasului.

Apoi se toarnă alcool dublu rafinat sau ţuică, cât să acopere conţinutul cu două degete, se închide ermetic şi se lasă la macerat 14 zile, într-un loc cald şi întunecos.

Tinctura se filtrează prin filtru de cafea sau prin pânză topită şi se păstrează în sticluţe de culoare închisă. Tratează:

  • afecţuni ale pielii
  • tumori maligne şi benigne
  • amigdalita
  • spondiloza
  • afecţiuni ale ochilor

Dacă se culeg într-o zi cu soare şi temperatură înaltă, pot fi uscate pe o sită. Dacă sunt cantităţi mari, pe o plasă de ţânţari, întinsă pe o ramă de lemn, pentru circulaţia bună a aerului. Ca să le păstrăm culoarea şi calităţile terapeutice, se usucă la umbră sau la semiîntuneric. Se păstrează în săculeţi de pânză sau de hârtie, nu mai mult de un an.

Sursa: ro.celebrity.yahoo.com

Citiți și Idei pentru meniu – SALATE DE CARTOFI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here