Flora tămăduitoare din vremea lui Iisus

0
879

măslinul plantă din BiblieCele mai vechi leacuri din plante sunt menționate chiar în Biblie. De aici, au fost preluate de medicina populară și au rămas până astăzi pe lista celor mai eficiente remedii naturale pe care le folosim cu toții.

Biblia este nu numai cartea de căpătâi a creștinătății, ci și o cronică a primelor plante de leac. Spre surprinderea noastră, aceste plante sunt și astăzi remedii naturale de excepție care ne ajută să ne păstrăm sănătatea și să fim frumoase.

Măslinul – în Biblie

Alături de pâine și vin, uleiul de măsline este cel de-al treilea aliment binecuvântat de Dumnezeu în Vechiul Testament. Porumbelul cu ramura de măsline îl anunță pe Noe că potopul s-a sfârșit și a venit pacea.

Ca plantă de leac

Ai citit peste tot cât de sănătos este uleiul de măsline. Cred că nu lipsește din nicio salată pe care o faci. Știai însă că el e un adevărat aliment-minune? Că este un panaceu care îți protejează inima, îți pansează stomacul în caz de ulcer gastric și te ajută dacă suferi de diabet zaharat? Sunt necesare doar câteva lingurițe de ulei de măsline extravirgin în fiecare zi pentru a găsi vindecare pentru suferința ta.

În ritualul de frumusețe

Dacă ai unghiile casante, unge-le cu acest ulei. Pielea va fi mult mai catifelată dacă folosești ulei de măsline în locul cremei de dimineață. Aplică o mască cu ulei de măsline pe părul tău uscat! În câteva săptămâni vei avea un păr de vedetă.

Scorțișoara – în Biblie

În „Cântarea Cântărilor“, cel mai frumos poem de dragoste creștin, mirele este fermecat de frumusețea miresei. Parfumul ei are aromă de scorțișoară.

Ca plantă de leac

În sezonul rece, minunatul condiment te ajută să-ți fortifici sistemul imunitar. Un ceai parfumat de scorțișoară îți va încălzi trupul și sufletul. Mai mult, te va ajuta să treci cu bine de problemele cu digestia.

În ritualul de înfrumusețare

Dacă să slăbești, „aromează-te” dimineața și seara cu un ceai de scorțișoară și în câteva săptămâni rotunjimile ți se vor topi. O mască din trei lingurițe din parfumata scorțișoară pudră și trei de miere vor șterge de pe chipul tău semnele de acnee inestetice.

Isopul – în Biblie

Încă din Vechiul Testament, Moise vorbește despre această plantă purificatoare. Păcătosul rege David, în psalmii săi, spune „Stropi-mă-vei cu isop și mă voi curăți…”.

Ca plantă de leac

La fiecare răceală, bunica îți făcea repede o poțiune „magică“, ușor amăruie, care-ți vindeca tusea imediat sau îți calma stomacul după primele înghițituri. Această licoare-minune este ceaiul de isop, o plantă folosită în multe leacuri din bătrâni.

Pentru ritualul de frumusețe

Compresele cu infuzie de isop îți vor lumina ochii și-ți vor șterge cearcănele de pe față. Toarnă câțiva stropi de ulei esențial de isop în cada de baie ca să ai o piele fină și foarte parfumată.

Vița-de-vie – în Biblie

Despre vița-de-vie se vorbește încă din Vechiul Testament. Noe a fost primul om care a cultivat această plantă. Rodul ei este „sângele vieții”, cel cu care Iisus îi va împărtăși pe ucenicii săi.

Ca plantă de leac

De câte ori ai preparat delicioasele sărmăluțe de primăvară în fragedele frunze de viță-de-vie?! Sigur că te-ai gândit că ele sunt un izvor de sănătate pentru tine! În plus, ceaiul din aceste  frunze de viță alină migrenele și tulburările de la menopauză. Dacă ai stat prea mult în soare sau te-ai opărit cu apă fiartă, oblojește locul cu frunze de viță-de-vie și te vei vindeca în câteva zile.

Pentru ritualul de frumusețe

Sigur ai auzit de la bunica ta de apa vie sau apa de vie! Poate ai văzut cum se spăla pe față dimineața cu această loțiune miraculoasă. Ei bine, află că aceasta este seva care curge primăvara din mlădițele viței proaspăt tăiate. Folosește-o pentru a te spăla pe față în fiecare dimineață. Cu ajutorul acestei ape plină de vitamina C vei avea un ten fin, iar ridurile se vor estompa.

Smochinul – în Biblie

În Vechiul Testament, frunzele de smochin sunt primele „haine” ale Evei și ale lui Adam. În Noul Testament, înmugurirea crengilor de smochin anunță venirea Mântuitorului.

Ca plantă de leac

În fiecare vară, smochinele dulci și parfumate sunt un motiv de răsfăț sănătos. Poate guști cu plăcere delicioasa dulceață de smochine pe care o face mama ta. Află că fructele acestui arbust miraculos te ajută să treci cu bine de orice problemă digestivă. Mai mult, te calmează și te pregătesc pentru un somn liniștit.

Pentru ritualul de înfrumusețare

Dacă vrei o mască simplă și naturală care să-ți curețe tenul avem rețeta! Amestecă 2 smochine zdrobite și 2 linguri ulei de măsline. Prin folosirea zilnică a acestei măști pline de vitamine, ridurile nu-și vor mai găsi loc pe fața ta.

Citește și: Scorțișoara – semnificații biblice.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.