Fiul Omului și Fiul lui Dumnezeu

Fiul Omului - Mesia Hristos

0
676
Fiul Omului
Fiul Omului

Fiul Omului – Mesia Hristos

Fiul Omului -Numirea de „Fiul Omului” este întâlnită atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament. Fiind atribuită profeților ca „organe ale descoperirii lui Dumnezeu”. Cu acest nume este numit, de sus, Iezechiel (3, 1-3), când „a intrat în el duhul proorociei”. Și tot asa a  văzut Daniel în vedenia lui „pe cineva venind pe norii cerului, ca Fiul Omului. Si El a înaintat până la Fiul Omului și El a înaintat până la Cel vechi de zile și a fost dus în fața Lui”. Acest titlu este o altă denumire a Lui Mesia-Hristos, „Sfântul lui Dumnezeu” (Marcu 1, 24).

Iisus S-a nascut din Fecioara Maria

Domnul nostru Iisus Hristos, deși Fiul lui Dumnezeu, ca Om S-a născut din Sfânta Fecioară Maria pe cale supranaturală, de la Duhul Sfânt: „Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu S-a născut. Și Cuvântul S-a făcut trup și S-a sălășluit între noi și am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr” (Ioan 1, 13-14). Luând firea omenească, El a devenit totodată și membru al omenirii.

Domnul Hristos Își descoperă rolul Său

Prin acest titlu, Domnul Hristos Își descoperă rolul Său în legătură cu omenirea și pe cel de Mesia prezis de prooroci.  De aceea zice că „Fiul Omului a venit să caute și să mântuiască pe cel pierdut” (Luca 19, 10). De asemenea, își exercită puterea divină de „a ierta păcatele pe pământ” (Marcu 2, 10) și de a dezlega Sâmbăta, spunând că „Fiul Omului este Domn și al Sâmbetei” (Matei 12, 8). Și tot ca Fiul Omului Se numește El și „Fiul lui David” (Matei 22, 42) și „Fiul teslarului” (Marcu 6, 3).

Ca „Fiu al Omului” a trăit, a activat, a pătimit, a fost răstignit și îngropat

Și tot cu acest trup omenesc a înviat și S-a înălțat la cer „de-a dreapta Tatălui”. Iisus a venit pentru ca pe oameni să-i facă „fii ai lui Dumnezeu prin har” (Ioan 1, 12). Iar la Parusie tot cu acest titlu va apărea: „Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului…” (Matei 24, 30). „Când va veni Fiul Omului întru slava Sa și toți sfinții îngeri cu El, atunci va ședea pe tronul slavei Sale” (Matei 25, 31).

Mihai Parfeni

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.