Studiile arată: consumul de fistic poate preveni diabetul!

0
208

fisticFistic – Previne instalarea diabetului – Reduce riscul apariției bolii Parkinson, previne bolile cardiovasculare, reglează funcția de reproducere – Fisticul are efecte de protecție a celulelor nervoase

Fisticul, bogat în grăsimi sănătoase, contribuie la prevenirea instalării diabetului, mai ales a celui de tipul 2, favorizat de obezitate, au constatat cercetătorii spanioli.

Într-un studiu efectuat de cercetătorii spanioli în nutriție, 54 de persoane cu prediabet, cunoscut și sub numele de diabet borderline, au urmat o dietă mediteraneană timp de opt luni, conform dailymail.co.uk.

Participanții la studiu au consumat aceeași cantitate de calorii pe perioada cercetării, dar, timp de patru luni, au consumat și 57 de grame de fistic pe zi.

Rezultatele studiului

Greutatea acestora nu s-a schimbat, însă rezultatele testelor de sânge au arătat o schimbare înainte și după consumul de fistic.

Cel mai important, nivelurile de zahăr și de insulină au scăzut. Acesta este un indiciu că organismul procesa mai ușor zahărul din alimente.

Cel mai probabil, nutrienții sănătoși din fistic – inclusiv grăsimile nesaturate, fibrele, antioxidanții și carotenoizii – se combină pentru a ajuta organismul să metabolizeze zahărul, a explicat cercetătoarea Mònica Bulló, de la Universitatea Rovira i Virgili din Spania.

„Recomand consumul de alune și nuci, în general, și de fistic, în special. Cel mai bine ar fi să includeți un pumn de alune și nuci în alimentație. Poate nu în fiecare zi, dar ori de câte ori aveți ocazia”, a spus Mònica Bulló.

Totodată, „cel mai bun mod de a reduce riscul de diabet de tip 2 este menținerea unei greutăți optime. Adoptați o dietă sănătoasă și echilibrată și prin exerciții fizice regulate”, a adăugat Richard Elliott, de la Institutul Diabetes din Marea Britanie.

Fistic – Utilitate în alte boli

În plus, Pistacia vera asigură o parte din necesarul zilnic de vitamina E al organismului și conține minerale de calciu și magneziu. Prin consumul de fistic se reduce riscul apariției bolii Parkinson, se previn bolile cardiovasculare, se reglează funcția de reproducere. Fisticul are efecte de protecție a celulelor nervoase. El ajută regenerarea celulară, încetinind procesul de îmbătrânire. Are efecte bune în bolile digestive și înlătură respirația urât mirositoare.

Surse info: mediafax.ro și bibliografie suplimentară
Vă invit să citiți alte articole despre beneficiile plantelor accesând acest link.

Ana Grama

Editare Mihaela Mușetescu

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.